Skinkestek og surkål var årets tema for hovedrett, og desserten skulle inneholde rips og brunost. Ut fra dette skulle lagene i årets kokkekamp for niendeklassene i Nord-Gudbrandsdalen sette sammen en kreativ, velsmakende og innbydende rett.

Smaken ligger i detaljene

Tilbakemeldingen fra juryen var at nivået var jevnt høyt, og i sterk konkurranse var det altså laget fra Lesja ungdomsskole som stakk av med førsteplassen.

Vigga snakket med Hans Bjørner Norderhus, Bjørner Utgaard, Hedda Vorkinn og Ada Kaarbø en times tid før retten skulle presenteres for dommerene, og da hadde de full kontroll, og en god følelse. - Vi har god tid. Det er egentlig mer utfordrende å holde maten varm, enn å bli ferdig i tide, fortalte Bjørner. - Vi lager svinestek slik oppgaven tilsa, og siden det er kjøtt som er mildt på smak satser vi på litt smak i krydder og saus, avslørte Hans Bjørner. Kjøttet lesjingene serverte var smakssatt med sennep og grovsalt, og peppersausen var tilsatt kraften fra kjøttet, for ekstra god smak. Som tilbehør har de gått for honningglasserte gulrøtter, og fløtegratinerte poteter i posjonsskåler. - Det ser litt finere ut da, mener Hans Bjørner.

Helt ny dessert

De fire er tatt ut til å representere Lesja gjennom interne kokkekonkurranser hjemme på Lesja, og desserten som serveres er det jentene på laget, Ada og Hedda, som er hjernene bak. - Det er panna cotta lagd på brunost, med ripscoulis, forteller Hedda. Den er laget ut fra egen fantasi, i tråd med retningslinjene for konkurransen, og de er godt fornøyd med smaken. Det var tydeligvis juryen også, siden den holdt til førsteplass.

Laget fra Dovre stakk av med prisen for beste syltetøy, en tilleggskonkurranse elevene har jobbet med gjennom skoleåret. Kokkekamplaget besto av Jesper Selsjord (til venstre), Jan Markus Nees, Lillian Hage Moldal og Inger Lise Lindsø.
Fra Lesjaskog deltok Alexandra Erixon (til venstre), Bjørner Bakken, Halvard Kvam Lieslien og Celine Mølmen.