Presterte da det gjaldt

-Jeg hadde ingen forhåpninger før starten i dag. Jeg fikk det ikke til å stemme på treningen så jeg måtte satse på at det skulle gå bra under konkurransen, og det gjorde det, så jeg er veldig happy med kjøringen og resultatet i dag, sier er storfornøyd Ulsletten.

Forholdene var vanskelige, og programmet ble framskyndet siden det skulle komme inn enda dårligere vær, opplyser snowboardforbundet i sin pressemelding.

Dette stoppet ikke Ulsletten, og i sesongens første store verdenscup med verdenseliten til stede trakk han det klart lengste strået. Dette er hans største seier så langt i karrieren. Runnet hans bestod av Fs lip to fakie på første wallriden, sw fs 270 inn i andre wallride, fs 270 på downrailen, bs boardslide 450 av polejam, cab 1080, sw bs 1260 og dobbel fs rodeo 1080 på de tre hoppene.

Sølvet gikk til canadiske Darcy Sharpe og Yuki Kadono fra Japan fikk bronse. Den norske favoritten Ståle Sandbech måtte melde pass på grunn av sykdom.

– Det var veldig morro å se Emil André lykkes idag, han kjørte overlegent best idag og var en soleklar vinner. Forholdene var veldig tøffe som de pleier å være her i Cardrona med mye vind og til dels flatt lys. Emil har hatt en enorm progresjon på kjøringa si det siste året og det er utrolig morro å se at når det klaffer så er han med å kjemper i toppen, jeg unner Emil Andrè denne seieren, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud.

Norendal nådde ikke helt opp

Silje Norendal (21) fra Kongsberg kjørte også bra i dag, men havnet dessverre utenfor pallen med en fjerdeplass. Dameklassen ble vunnet av amerikanske Jamie Anderson foran japanske Miyabi Onitsuka og Christy Prior fra New Zealand.