Første kafékunde var Inga Lotten. Hun hadde med seg blomst som hilsen til Frøydis Anseth og Hildegunn Brøste som fredag åpnet dørene til nysatsingen på Bjorli.

- Det er så bra at de vil åpne her, smilte Inga, som bor i perfekt sparkavstand fra Bjorli handelshus.

Anseth og Brøste driver fra før interiørbutikken Lunt, og har også ansvaret for Lesja innkjøpslags utsalg på Bjorli. Nå har de overtatt resten av Bjorli handelshus også.

Alltid åpent

Åpningstidene til kafeen skal følge åpningstidene på de andre butikken, men vil variere etter sesongen. Ellers baserer de åpningstidene etter sesongen.

- Men det på alltid være et minimumstilbud. Alt som er på og av er ikke bra, det må være åpent, sier Brøste.

De håper tilbudet skal passe for de fleste, både bygdefolk, hyttefolk og forbipasserende.

De vil tilby hjemmelagde kaker, vafler, påsmurt og enkle lunsjretter.

- Tilbudet vil nok variere litt etter trafikk og sesong, men det skal alltid være mulig å få noe å bitei, forteller Brøste.

Nå håper de på en god vintersesong, og at de skal klare å opprettholde og øke omsetningen de har. Torsdag hadde de prøveåpning, med mannekengoppvisning.

Skape aktivitet

Varordfører Rondald Kikut og rådmann Kai Ove Risse kom med blomsterhilsen fra Lesja kommune.

- Dere er driftige damer som skaper aktivitet. Vi har allerede lagt merke til kreativiteten deres, og vi håper dette vil skape enda mer aktivitet på Bjorli, sa Kikut til damene.

Med nye, gamle møbler, ny farge på veggene og tente lys har det virkelig blitt lun stemning, og etter å ha inntatt kaffe og marsipankake var Kikut godt fornøyd.

- Det er virkelig koselig atmosfære her, sa han.

Ingrid Myren og Gerd Bergene koste seg med kaffe og marsipankake.
De driftige damene Frøydis Anseth og Hildegunn Brøste fikk blomsterhilsen fra Lesja kommune og varaordfører Ronald Kikut i forbindelse med nyåpningen.