Varierende treningsgrunnlag og erfaring var fellesnevnere når Lesja Skule sist torsdag og fredag arrangerte bedriftsturnering i volleyball. Som vinnere av tilsvarende turnering i fjor var dette ansvaret en del av premien.

I år var det 13 lag som deltok. Lagene var bedrifter, vennegjenger, trimgrupper eller andre grupperinger som hadde gått sammen om å stille lag. Treningsgrunnlaget for noen lag var nærmest fraværende. Talskvinne for Lesja Sjukeheim, Eva Enstad, fortalte om en time trening før turneringen startet. Andre, som Tirsdagsklubben, hadde trent hver eneste uke vinteren igjennom.

Fredspriskandidater fra Dovre

Eneste lag fra Dovre var Dombås VBK. Dette laget besto av folk med variert opprinnelse. Her var fire land representert, både muslimer og kristne, protestanter og katolikker, og ikke minst en lesjing og en dovring på samme lag. En nominasjon til Nobels fredspris hadde absolutt vært på sin plass. Anført av en selvsikker Adam Grecki var de nok av mange, ikke minst dem selv, ansett som favoritter. Til finalen kom de med et nødskrik, men der måtte de gi tapt for et overlegent Tirsdagklubben fra Lesjaskog. Tirsdagsklubben kaller seg trimmere, et av lagets mannlige medlemmer antydet husmortrim, og har hatt volleyballtrening en gang i uka hele vinteren. – Treningen er et tilbud til alle fra ungdomsskole alder og oppover, forteller Silje Stueflotten. – Vi møtes tirsdagskveldene, alle betaler inn litt til leie av hall, og så spiller vi volleyball. Og det holdt altså til en overbevisende og overlegen seier.

After volleyball

Til inntekt for 9.klasse var det kiosksalg i hallen. Og når semifinaler og finalen ble spilt var kiosken gjort om til pub. Det var tydelig at både spillere og publikum satte pris på denne folkelige varianten av bankett. Lagene besto vel i gjennomsnitt av 7 spillere, hvilket vil si at tett oppunder 100 spillere var i aktivitet disse to kveldene.

Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga