Turen har vært planlagt i lengre tid, og Hageland har også jobbet aktivt for å selge turen inn for tv. Nå har NRK bestemt seg for at jubileumsturen skal få en hel times sendetid.

- Turen blir sendt som en del av serien ”Ut i naturen” på NRK, som en slags roadmovie fra Rondane. Vi har fått inn nok midler til å dekke produksjonen. NRK gikk også inn med mer enn de i utgangspunket hadde forespeilet oss, da de syntes prosjektet var veldig spennende, forteller en stolt og glad ekspedisjonsleder.

Bedre sendedato

Av samme grunn har NRK bestemt seg for å flytte sendedato fra slutten av august til desember, noe som vil gi en enda bedre seeroppslutning.

- Og det er også mulig at det blir sendt igjen i januar 2013, sier Hageland, som setter stor pris på å ha fått med seg produksjonsselskapet Fabelaktiv på turen.

- Det ser jeg som et stort fortrinn, for de har mye erfaring fra området og kjenner godt til Rondane. Dermed har vi et topp grunnlag for å få vist nasjonalparken fra sin flotteste side, forteller han.

Gjenstår planlegging

Hageland har møtt stor interesse og fått god støtte fra forskjellige hold, i forbindelse med forarbeidet til turen.

- Nord-Gudbrandsdalskommunene og Folldal har vært særlig positive, i tillegg til Fylkeskommunene Oppland og Hedmark. Spesielt nyttig har samarbeidet med Dovre vært, både økonomisk, men også med tanke på planlegging, sier han takknemlig.

Hageland forteller at det fremdeles er igjen en del planlegging og økonomisk arbeid, og at det fortsatt skal på plass flere samarbeidspartnere.

- Men sikkert er det uansett at det blir tur, og at det blir tv-program av turen, slår han fast.

Turen går i begynnelsen av juli, og skal primært holde seg innenfor de opprinnelige nasjonalparkgrensene.

Foto: Lokalavisa Vigga