Seks kjente, norske idrettsutøvere har prøvd seg på rulleskiskyting. Og i stafetten konkurrerer de mot seks lovende skiskytterjenter fra Lesja og Dovre.

Gamle helter

Programmet handler om seks tidligere idrettsutøvere, som treffes for å vise frem idretten sin og snakke om karrieren. Som tidligere har de gamle stjernene base på Valbjør Gård i Vågå.

– Alle disse representerer store idrettsøyeblikk for mange av oss, forteller produsent Ole Kristiansen.

Det dreier seg om gamle verdensmestere og OL-mestere i skiskyting, langrenn, kickboksing, fotball, spydkasting og kombinert. Bare en av utøverne er fremdeles aktiv. Vigga får ikke nevne navnene, men kan i alle fall røpe at fotballspilleren har spilt på landslaget og slått Brasil.

I løpet av en time måtte den tidligere skiskytteren lære de andre å gå på rulleski og skyte før de skulle gå stafett.

Handicap

Produsenten forteller at jentene fra skiskyttergruppa fikk en ekstra utfordring siden de gamle idrettsutøverne fikk skyte med anlegg, mens de hadde reim. Skiskyttergruppa på Dombås stilte med jentene i klasse 14 og 15 år. Laget bestod av Johanne Linderud, Mari Brenna, Runi Arnekleiv, Silje Marie Frich Ulheim, Sofie Hole Norderhus og Ane Marie Berget Hareland.

Jentene gledet seg til stafetten og fortalte at de var både spente og tente på å gå.

– Dette er viktig markedsføring av den flotte ungdommen vår, og av Dombås skiarena, sier Jon Linderud i Dombås Skiskyting om tv-innspillingen som blir vist på TV2 til våren.