Etter at barnetogene var ferdig og de fleste hadde fått av seg bunaden 17. mai, møttes Ibsen, Hamsun, Bjørnson og tre dansere på scenen i Otta kulturhus.

Rundt 80 tilskuere valgte å avslutte nasjonaldagen med forestillingen ”Livets dans”, en forestilling av Viggo Didriksen, Vidar Olaussen og Endre Skjåk. De har satt sammen og dramatiserer tekster av Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson og Knut Hamsun, i et tenkt møte mellom disse tre. De møtes ved en strand og oppsummerer livet. Publikum blir tatt med gjennom flere livsfaser, hvor de tre forfatterne diskuterer kjærligheten, livet og døden. Med seg i forestillingen hadde de med seg danserne Mette Pedersen, Rannveig Henriksen og Kristine Berget, som alle er tilknyttet danselinjen på Vinstra videregående skole.

Profesjonelt

Både Didriksen, Olaussen og Skjåk er svært overbevisende i sine tolkninger av henholdsvis Hamsun, Bjørnson og Ibsen, og viser igjen at man ikke trenger å reise til store teatre for å finne svært profesjonelle skuespillere. I tillegg skal de ha all mulig ære for jobben de har gjort med å produsere en så flott og helhetlig forestilling. Jentene bidrar med nydelig dans, og det hele bindes sammen med utdrag fra Vivaldis De fire årstidene. Forhåpentligvis vil folk få flere muligheter til å se denne forestillingen, også de som ikke var i kulturhuset 17. mai.