Erlend reiste ut i militæret i juli, og trives veldig godt langt mot nord i Norge.

- Eneste bakdelen med å være så langt mot nord er at hjemreisene blir sjeldne, på grunn av den store avstanden. Jeg får derfor sett familien og dama mi alt for sjelden, men slik er det bare, dessverre. Da jeg skulle hjem til jul, brukte jeg 14 timer, men da var det selvfølgelig mye venting, forteller han og smiler.

Egen- og fellestrening

Erlend forteller at det blir en del egentrening i tillegg til fellestreninger hver dag i leiren.

- Det er jo en helt fantastisk natur der oppe. Da er det fint å kunne springe i skogen, som det er mye av der, og på fjellet, som egentlig minner litt om Dovre og Rondane, sier han.

Når han ikke trener, blir det mye dødtid på kasernen, med pc´en på fanget.

- Vi ser også veldig mye filmer og tv-serier, sier han.

- Håper Hjerleid vil bestå

Erlend har gått tre år på Hjerleid på studiespesialisering, med idrett, og forteller at det var han strålende fornøyd med.

- Jeg fikk god hjelp og gode råd der, og brukbare karakterer også. Jeg håper virkelig fylket bestemmer seg for å beholde skolen, fordi det er alfa omega for veldig mange, å kunne få bo hjemme når en går på skolen. Da får vi nok søvn, nok mat, som er viktig når vi skal prestere, sier Erlend alvorlig.

Liker også reinsjakt

Erlend skal beskrive seg selv og tenker seg godt om.

- Jeg er vel en rolig, sindig og grei kar, tror jeg, sier han.

Erlend liker snø, trening og ski, men reinsjakt er også en stor interesse for ham. For noen år tilbake kjøpte han seg en kajakk, som han har han drevet litt i Lågen med, men det er såpass lite, at han ikke vil kalle det en hobby.

Erlend har for øyeblikket ingen store mål med skiskytingen, men vil likevel fortsette. Han har enda ikke fått gått på ski oppi det høye nord, men planen er å ta dem med nordover etter juleferien.

- Jeg skal fortsette med skiskyting, men denne sesongen vil det jo ikke bli så mange renn. Jeg håper å kunne gå NM på Dombås, for å kunne konkurrere mot toppene i skiskyting i Norge, for det er jo bare kjempeartig, sier han glad.

Erlend hadde kyssesyken i fjor, først uten å vite om det, og trente som vanlig. Dette var ikke særlig bra.

- Nå prøver jeg å kjenne på kroppen, for å se hvilke resultater treningen gir meg av verdi, og da får vi se hvordan det vil bli fremover. For meg er det viktig og kunne holde seg i form, selv om jeg ikke jobber mot et mesterskap, sier Erlend.

Han ser tilbake på gode dager hjemme på Dombås i julen, sammen med familien og kjæresten, nå når nesen på nytt vendes mot Sætermoen, der han skal være til juni.