Ordføreren i Lesja er bekymret for økt trafikk langs E136.

– Her skal vi egentlig ha mer gods på bane, så blir det heller mer gods på veg. Dette er noe vi må jobbe med, sier Skotte.

Hun forteller at det er planlagt et møte i Jernbaneforum Dovre- og Raumabanen i starten av mars, på Åndalsnes. Her vil hun ta opp den aktuelle situasjonen om godstransport på Raumabanen.

– Dette er virkelig ille. Nå er det forespeilet 580 vogntog kjører langs E136 i døgnet. Det kan bli en voldsom økning, mener Skotte.

Skotte bor selv på Lesjaskog, og er godt kjent med vogntog-trafikken langs E136. Hun har kjørt sørover fra Lesjaskog til jobb i mange år.

– Hvis folk blir bekymret, er det fullt forståelig, sier Skotte, som vil jobbe videre med saken.

Mister overnatting

Dombås hotell huser mannskap fra både NSB, CargoNet og Cargolink gjennom hele året. Direktør Jan Krokedal synes det var synd at Cargolink avviklet sin virksomhet.

Vil løfte saken til politisk ledelse

Fylkestingstingsmedlem i Oppland, Anne E. Thoresen (Ap) er nyvalgt leder for Jernbaneforum Dovre– og Raumabanen. Fylkeskommunene Møre og Romsdal, Søt-Trøndelag og Oppland står sammen om forumet. Det overordnede formålet er å fremme deltakernes interesser knyttet til jernbanetransport på Dovrebanen og Raumabanen.

– Vi har en klar ambisjon om å ha så mye gods som mulig på jernbanen, sier Thoresen.

Hun forteller at situasjonen blir naturlig å drøfte på forumets samling på Åndalsnes, og at problemstillingen må løftes høyere politisk.

– Dette er svært dramatisk, om godstransporten ikke blir erstattet av et annet selskap. Det vil merkes på gjennomgangstrafikken på E136 og E6, sier Odnes.

Han mener det er viktig at både fylkeskommunen og kommunene tar initiativ til å møte politisk ledelse.

– Dette var en urovekkende nyhet. Det må jobbes kjapt for å få opp godstransporten på Raumabanen igjen. Det er såpass alvorlig at fylkeskommunen og kommunene bør ta initiativ til å møte politisk ledelse, sa Odnes, like før han gikk i møte med alle fylkets ordførere som møtes på Lillehammer i dag.

Ordfører i Lesja, Mariann Skotte. Foto: Arkiv
Jernbaneforum Dovre- og Raumabanen ble etablert i 2014. Da med Ivar Odnes som leder.