Kari er født og oppvokst i Trondheim, men har studert til fysioterapeut i Oslo. Etter studiene reiste hun til Finnmark for å ta turnustjenesten sin, og fortsatte der i et år etterpå. Da Kari fikk vite at det var en stilling ledig i Dovre kommune, var hun ikke sen om å søke.

- Jeg kjente hun som jobbet her før, og hun hadde bare godt å si om Dovre. Da var det vel i grunnen ikke mye å tenke på. I og med at dette også er en 80 prosent fast stilling, gjorde det enda mer viktig for meg å søke. I tillegg til det er jeg i 20 prosent vikariat. Det er vanskelig å oppdrive faste stillinger som fysioterapeut, så jeg anser meg selv som heldig. Nærmere vennene og familien min kommer jeg også, for det er ikke så veldig langt til verken Trondheim eller Oslo, sier hun glad.

Må prioritere pasienter

- Hva tror du om at Dovre kommune nå har kuttet i budsjettet, og skal ha bare en fysioterapeut, mot to som de hadde tidligere?

- Jeg vil tro det vil bli mye jobb. Og mye hard jobb, med å måtte prioritere de som trenger behandling først. Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg kunne gi alle som trenger det behandling, men slik blir det dessverre ikke. Nå må jeg først og fremst ta tak i de som allerede har startet på behandling, men som ble satt på vent, fordi kommunen manglet fysioterapeut en periode. I første omgang er jeg alene frem til mai 2014, så får vi se etter det, om det vil bli annerledes, sier Kari.

Budsjettkutt

Det skal etter budsjettkutt i Dovre kommune være bare en fysioterapeut i kommunen fremover. Hun skal da gjøre jobben som to fysioterapeuter gjorde tidligere.

- Jeg synes det er virkelig trist at kommunen må skjære ned på helsetjenester, og det er ikke bare innen fysioterapien de skjærer ned. Dette går også utover blant annet legekontoret og barne- og ungdomsarbeiderene i kommunen. Dette virker også som en permanent løsning. Kari skal få en beinhard jobb med å prioritere sine pasienter nå som hun er alene, og skal prøve å gjøre samme gode jobben som to gjorde før. Jeg er jo selvfølgelig glad over at kommunen endelig har fått på plass fysioterapeut etter en tid uten, og jeg håper også at dette tas virkelig seriøst når det skal opp til ny vurdering i mai 2014, sier leder i helse- og rehabilitering i Dovre kommune, Mai Lis Fremstad.

Ingenting er avgjort

Ordfører i Dovre kommune, Bengt Fasteraune skjønner godt frustrasjonen til både fysioterapeuten og lederen i helse – og rehabilitering i Dovre.

- Vi jobber med budsjettet i disse dager, og ingenting er avgjort her enda. Nå skal vi se på alle forslagene som administrasjonen kommer med, og da sette oss ned å ha en skikkelig gjennomgang på alt. Vi skal også se på om vi etter hvert skal ha et samarbeide med Lesja kommune innen helse, selv om jeg i dag ikke kan si noe om at det blir akkurat innen fysioterapi. Aud Gjørwad er jo ute i permisjon for øyeblikket, og hva som skjer når hun kommer tilbake, vet jeg ikke enda. Innsparinger må vi ha i kommunen nå, og alt må da vurderes i den sammenhengen, også fysioterapien dessverre. Men ingenting er avgjort enda, forteller han.

Jeg får det nok fint her

Kari gleder seg likevel til å ta skikkelig fatt på jobben som Dovres nye fysioterapeut, selv om hun må klare jobben alene.

- Førsteinntrykket mitt av hele stedet og folket her er godt. Jeg synes også at det virker som at alle som jobber på helsehuset har et godt samarbeid og trives sammen. Det er viktig for å ha det fint på jobben. Jeg er glad i å trene og ser også at det er fine turmuligheter her. Det er et stort pluss for meg, som liker å være ute sommer som vinter. Jeg får det nok fint her i Dovre, sier Kari, etter å ha vært i kommunen i bare noen få dager.