Onsdag forrige uke ble en gruppe på tre personer av utenlandsk opprinnelse pågrepet i Molde. De tre er siktet for grovt tyveri, opplyser politiet i Trøndelag i en pressemelding.

Tyveri i uke 14

De tre personene har kjørt en strekning fra Hedmark til Møre og Romsdal, via Gudbrandsdal og Sunnmøre Politiet i Trondheim etterlyser eventuelle personer mener å ha mistet eller blitt frastjålet sin lommebok i forbindelse med tur i butikk i uke 14 i år.

Tirsdag skal de tre ha kjørt fra Grue i Hedmark via Gudbrandsdalen til Åndalsnes i Møre og Romsdal. De har primært kjørt E6 og E136, opplyser politiet i Trondheim i en pressemelding. Onsdag skal trioen ha vært i Åndalsnes, Vestnes og Ålesund.

– Ta kontakt med ditt lokale politi, sier politibetjent Hilde Gustafson hos mobil vinningskriminelle-gruppa hos politiet i Trondheim.

Stjålet lommebøker

I følge politiet har tyveriene har for det meste foregått inne i dagligvarebutikker på dagtid, og det er i all hovedsak voksne, eldre personer som har fått frastjålet lommeboken sin. Politiet utelukker ikke at tyveri kan ha skjedd også andre steder, som for eksempel i kafeteria eller fellesareal.

– Tyveriene foregår ved at gjerningsperson tar lommebok fra veske som ligger uten tilsyn i handlevogn, eller fra lomme til fornærmede. Det er to gjerningspersoner som opererer sammen inne i butikken under utførelsen av tyveriet, opplyser politiet i pressemeldingen.

Mobil vinningskriminelle-gruppa hos politiet i Trondheim etterforsker straffesaker som omhandler tyveri av lommebok fra personer på offentlig sted, og noen saker med påfølgende uttak fra minibank.