– TV-aksjonen er årets viktigste spasertur og en viktig verdistolpe i vårt velferdssamfunn. Ikke bare samler vi inn penger til barn på flukt fra krig og konflikt, vi formidler også viktig kunnskap om den humanitære situasjonen i andre land og for andre mennesker. Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Årets TV-aksjon gir alle mulighet til å delta, sier Wiggo Slåttsveen, fylkesleder for TV-aksjonen i Oppland.

3 000 frivillige

Det er nå 3 000 frivillige i Oppland som gjør seg klare til å samle inn penger til årets formål. En stor takk til alle innsamlingsapparatet for at de stiller opp og gjør TV-aksjonen mulig, skriver UNICEF. Slåttsveen forteller at I Dovre er det 50 og i Lesja omtrtent 60 som vil gå som bøssebærere.

Lærer for Dovre ungdomsskole, Kristin Myhren Randen, forteller at 9. trinn står for bøssebæringen i Dovre kommune.

– Da får dem penger til en tur til Polen. Før var det basert på frivillighet, men nå er det klassen som gjør dugnad for kommunen, sier hun.

Årets TV-aksjonsmidler går til UNICEFs arbeid i fem land: Syria, Colombia, Mali, Sør-Sudan og Pakistan. TV-aksjonen går av stabelen 22.oktober. Bøssebærerne vil de fleste steder starte ca kl. 16.00.

Gleder seg

Elev på 9. trinn ved Dovre ungdomsskole, Ingvild Randen, forteller at dette blir morsomt.

– Ja, det er fordi det er gøy å hjelpe andre. I tillegg får vi penger til Polen-turen, sier hun.

Hun forteller at omtrent 25 elever fra klassen skal gå som bøssebærere.

– Jeg skal gå i  Dovreskogen, og håper at mange bidrar, sier hun.