Helt fram til siste stående skyting på herrenes jaktstart låg det an til en dobbel Berger og kongepokal til både Lars og Tora Berger under lørdagens NM på Dombås.

Etter en litt skuffende 7. plass på sprinten og 40 sekunder opp til ledende Tiril  Eckhoff, viste Tora Berger nok en gang hvem som er best. Denne gangen stod det dessuten om kongepokal, noe som Tora innrømte gav ekstra motivasjon. På oppløpet fikk hun også med seg en klubbjakke, noe som viser hvor høyt hun setter klubben sin, Dombås idrettslag.

- Det minte meg om da jeg passerte målstreken i VM med det norske flagget. Det er stort å vinne kongepokalen, attpåtil på hjemmebane, fortalte verdens beste kvinnelige skiskytter.

De to neste plassene på pallen var det Tiril Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn som tok seg av.

Lars blant de beste

Selv om broren Lars langt fra har hatt en vellykket sesong, viste han med seier på sprinten og tredje på lørdagens jaktstart at han fortsatt er blant landets beste skiskyttere. Dessverre blei det én bom for mye på siste stående og Lars måtte derfor ta til takke med bronsen. Vant gjorde Emil Hegle Svendsen med Johannes Thingnes Bø på andre.

Gode juniorer

Men før søsknene Berger var i aksjon, gikk Mari Sverdrup og Øystein Ulekleiv finalen i juniorcupen. Mari kom på 7. plass etter strålende liggende skytinger der hun faktisk var i ledelsen før stående. Dessverre blei det for mange runder på slutten, men plasseringen er likevel veldig bra i konkurranse med landets beste 17-åringer.

Med to fulle hus på liggende tok Øystein Ulekleiv i 20-21 år også teten. Men dessverre blei det også for han litt for mange bom på stående. Likevel viser fjerdeplassen at Øystein er blant landets mest lovende skiskyttere. Etterveksten er med andre ord svært god i Dombås idrettslag.

Mari Sverdrup som tok en fin 7.plass i finalen i norgescupen, klasse 17-år, ledet også etter nesten perfekte liggende skytinger. Øystein Ulekleiv og Mari Sverdrups prestasjoner forteller dermed at etterveksten i Dombås idrettslag er svært god. Foto: Lokalavisa Vigga
- Det var stort å vinne kongepokalen på hjemmebane, kunne Tora Berger fortelle. Foto: Lokalavisa Vigga
Øystein Ulekleiv, han også fra Dombås idrettslag, tok en flott 4.plass under lørdagens finale i norgescupen for juniorer, klasse 20-21 år. Øystein var faktisk i tet etter feilfri skyting på de to liggende seriene. Foto: Lokalavisa Vigga
Tora Berger hadde med seg Dombås ils klubbtrøye da hun passerte målstreken som vinner av lørdagens jaktstart. Noe målvaktene Solveig Anmarkrud og Åse Bentdal tydelig satte pris på. - Det minte meg om da jeg passerte målstreken i VM med det norske flagget. Det er stort å vinne kongepokalen, attpåtil på hjemmebane, fortalte verdens beste kvinnelige skiskytter. Foto: Lokalavisa Vigga
Uansett utfall av søndagens stafetter har dette vært et utrolig bra NM for Lars Berger. Seier på sprinten og tredjeplass på jaktstarten viser at han fortsatt kan hamle opp med de aller beste. Foto: Lokalavisa Vigga