Bare to måneder etter at Dovre-jenta Julie Landheim Engen og ponnien Lurine Miranda fikk sin første seier sammen i ponnitrav, nettopp på Leangen, kunne ekvipasjen nok en gang ta med seg det edleste metallet hjem fra Trøndelag.

Kniving om seieren

Julie og Miranda startet nesten bakerst i feltet, med 260 meter tillegg. Dette hindret ikke ekvipasjen i å være med å kjempe helt i teten gjennom store deler av løpet. Trønderjenta Tove Brevik Muhle som kusket ponnien Asterix sto for den største konkurransen, men Asterix hadde flere galopptilfeller og de ble til slutt disket for galopp på oppløpssiden. Dermed ble det Julie og Miranda som kunne trave inn til seier.

- Et kjempespennende løp. Disse to ekvipasjene har knivet om seieren tidligere, og da er det jo ekstra moro når Julie klarer å hale i land seieren, sier Julies mamma, Oda.

Ledet fra første sving

Også onkelen til Julie, Erik Engen fra Lesja, hadde hest til start, i V75 4. løp. Rapp Odin og kusk Kai Johansen ledet allerede fra utgangen av første sving, i et løp som var preget av mange galopper blant flere av de andre hestene. Rapp Odin lot seg ikke affisere av de andre hestene og holdt ledelsen helt inn til mål, og tok seieren med over en hestelengdes avstand ned til nummer to.

Over: Den stolte eieren til Rapp Odin, Erik Engen fra Lesja, kjørte selv seiersrunden med kusk Kai Johansen som passasjer. Foto: Lokalavisa Vigga