HK vant VM-gull i Spania i 2011. Hun har deltatt i 67 verdenscuprenn så langt, men det var ikke før på søndag at hun kunne klatre opp på pallen, og da på øverste plass.

Teknisk løype

Hilde Katrine sier hun koste seg under konkurransen, noe som viste seg tydelig på resultatene. Hun lå på ellevteplass i kvalifiseringen, men i utslagsrundene var det ingen som tuktet henne, og hun slo i tur og orden ut canadiske Marianne Leeson og russerne Jekaterina Tudegesjeva og Alena Zavarina, før hun tok seg av sveitsiske Patrizia Kummer i finalen.

– Løypa som var satt var kjempemoro og teknisk, og var veldig moro å kjøre. Været var helt knall til tross for at det var spådd regn. Det ble kjempesol, og varmt som bare det. Snøen ble myk etter hvert som vi kom ut i finalekjøringa, men til tross for humper her og der, så var løypa rimelig bra. ?Jeg hadde en meget god dag på brettet i dag, der det meste klaffa, forteller en glad HK.

Utfordrende i finalen

Været gjorde sitt til at kjørerne etter hvert fikk krevende forhold.

– Det var utfordrende å kjøre finalen, for det skyet over, og en kunne ikke se stort på grunn av det flate lyset. Men det gikk jammen bra til slutt, ler hun.

Hilde Katrine sier hun er kjempefornøyd med å endelig få sin første verdenscupseier. Hun er den sjette norske kvinnen som vinner et verdenscuprenn i snowboard, men den første i parallellkjøring. Hun er for øvrig den eneste norske snowboardkjøreren som deltar i verdenscupen i parallellkjøring.

– Jeg har hatt en veldig bra sesong, med top 16 i alle parallellslalom-worldcupene så langt i år. Og så er det jo ekstra moro når jeg klarer å komme på toppen av pallen i nettopp den greinen, sier hun.

To renn igjen

Mandag reiste Hilde Katrine til Barcelona for å tilbringe en natt der, før hun dro videre til neste verdenscuprenn i La Molina i Spania. Etter det er det bare en konkurranse igjen i år, og den går i Sierre Nevada som også er i Spania.