Lesja og Dovre Kunstforening står bak initiativet, og spurte fotoforumet om de ønsket å stille ut sine bilder. I første omgang er den ene veggen i spisesalen benyttet, men de kreative foreningene har allerede fått lovnad om en vegg til.

Med lokale motiv og lokale fotografer, er vel utstillingen så stuttreist som råd er.

Tekstilkunst

Kunstforeningen var veldig takknemlig til hotellet, og leder Gunnel Andersson mente det var en vinn-vinn situasjon for begge parter.

– Vi får vist frem kunstverkene våre, og hotellet får pynt. Og det er positivt for bygda å få vist frem den vakre naturen her med disse fotografiene, mente Andersson.

Målet er en årlig utstilling som denne fra fotoforumet. I tillegg vil kunstforeningen selv ha fire til seks utstillinger, og starter i august med en utstilling av tekstilkunstner Edith Skjeggestad.

Perleugle

Medlemmene i fotoforumet strekker seg fra nyfrelste entusiaster, til veteraner som er vant med film og mørkerom.

– Vi er veldig glade for initiativet. Vi får vist frem bildene for et stort publikum, og kanskje kan det også rekruttere nye medlemmer, sa leder Asbjørn Amble.

Et av bildene som utpekte seg, var Finn Teigens perleugle. Han har bearbeidet den lenge som modell før han fikk blinkskuddet.

– Den har vært i samme kasse like ved der jeg bor i tre år, og jeg har blitt kjent med ugla. Først var den sky, men nå stikker den hodet ut når jeg kommer. Det er den beste naboen jeg har hatt, forteller Teigen.

Jan Krokedal, en av eierne av Dombås Hotell, var godt fornøyd med utstillingen, og hadde allerede fått gode tilbakemeldinger fra gjester.

Finn Teigen tok hundrevis av bilder før han ble fornøyd med fotografiet av perleugla. Foto: Lokalavisa Vigga