- De er så enige i kveld, kommenterte rådmann Kai Ove Riise til avtroppende ordfører Steinar Tronhus.

- Det er siste møtet, vet du, svarte Tronhus.

Om det var det som gjorde utslaget er vanskelig å si. Det var lite debatt og enstemmige vedtak på Tronhus` siste møte som ordfører. Reguleringsplanen for Sjåheimsberget ble vedtatt, det samme med reguleringsplanen for Enebo grustak.

- Dette er en grei plan nå, jeg mener det utrolig positivt at får regulert disse områdene På denne måten blir de ivaretatt den dagen som de ikke trengs mer. Det er viktig for bygda vår å få tatt ut denne massa, sa avtroppende forvaltningsstyreleder Ann-Kathrin Storhaug von Rappe, som samtidig benyttet anledningen til takke sine styremedlemmer for godt samarbeid i perioden som har gått.

Kommunestyret gikk også enstemmig inn for rådmannens innstilling i rundt salg av næringsareal på Bjorli.

Honnør

Oppvekstsjef Erik Sletttahaug orienterte om resultatene fra grunnskolen i Lesja fra fjoråret. Han fikk beskjed om å ta med en stor takk tilbake til sine ansatte.

- Det er et afrikansk ordtak som sier at det tar en hel landsby å oppdra et barn. Her kan vi si at det tar ei hel bygd for å oppdra en unge. Unger fra Lesja blir gangs menneske. Jeg kjenner jeg blir stolt av å være lesjing. Jeg vil at du skal ta med en takk tilbake til dine folk for den formidable innsatsen dere gjør, sa Einar Utgaard (Sp).

Svein Nilsplass (Ap) oppfordret til mer selvskryt.

Vi burde vært flinkere til å si vi er gode. Det som i dag er kalt «Dovre-modellen» ble innført i Lesja først på 2000-tallet, uten at vi slo oss på brystet av det. I Lesja er vi flinkere til å drive skole enn å drive pr, sa han.

Hanne Velure (H) oppfordret kommunestyret til å gi oppvekstsjefen en applaus for resultatene.

Tiltak kommer onsdag

Rådmann Kai Ove Riise hadde planer om å legge fram en liste med sparetiltak som ville gi umiddelbar effekt, for å få Lesja ut av Robek-lista til våren. Dette ble utsatt til onsdagens formannskapsmøte.

- Jeg har fått en del gode forslag. Alle har levert innen fristen som er satt. Oppvekst kunne jeg kvittert ut i dag, de to andre sektorene tror kunne vært enda mer kreative. Vi skal ta en runde til, sa rådmannen.

- Vi ser at det kun mangler 1 395 653.- kroner i inneværende år for å komme ut av Robek-listen. Vi har 4 måneder på å klare det, noe som vil skaffe oss et pusterom på 2-3 år der vi kan bruke tiden på langsiktig restrukturering og inntektsøkning.Neste år blir dessverre mer utfordrende på inntektssiden, året 2015 vil dermed være et viktig år for Lesja kommune med tilhørende ansatte, skriver økonomisjef Willy Sægrov i papirene til tertialrapporten, som også ble behandlet.

Ordføreren takket

- Det har vært en utfordrende periode, økonomien har begrenset store sprell, gledelig at det går rett veg. Alle vet med seg selv at det ikke er bare å knipse på en bryter for å få rettet opp slike ting. Gleder meg stort at vi er med på å rette opp igjen skuta, administrasjonen fortjener en stor takk. De har kjempet for at vi skal ha de godt. Takker for godt samarbeid med administrasjonen og hele kommunestyret. Det har vært en lærerik periode som alle vokst mye på, ønsker det nye kommunestyret lykke til. Det vil ikke bli lettere i perioden som kommer men jeg er sikker på at får oppleve at ting på skinner, avsluttet Tronhus.

- Vi må bli flinkere til å skryte av oss selv, oppfordret Svein Nilsplass (Ap)