Torsdag i forrige uke var det offisiell åpning av Pilegrimssenter Dovrefjell på Hjerkinn, og alle som ville kunne få komme og se hvordan det har blitt.

Det var nok en spesielt stor dag for pilegrimsprest Hans Jacob Dahl, som har jobbet for å få til et slik senter i 16 år. Nå har han to års permisjon fra jobben som sogneprest i Dovre, og med den kompetansen og kunnskapen han besitter om pilegrimer, har senteret et enormt utviklingspotensial. Forhåpentligvis når også Dahl sitt videre mål, nemlig at flere skal ta i bruk pilegrimsleden. Det vil ha mye å si for både Dovre og Sel kommuner.

Det har nok vært folk som har ment at å plassere et slik senter på Hjerkinn, midt på fjellet, er helt feil i forhold til å få folk til å komme innom. Da hadde vel Dombås vært bedre, mener noen. Det de da glemmer er at trafikken mellom Oslo og Trondheim går rett utenfor døren til pilegrimssenteret, med ypperlige muligheter til å komme innom. Senteret ligger også midt mellom alle de kommunene det har ansvar for Og hvis man ser for seg de første pilegrimene, de som vandret til Nidaros, så gir det vel et mer naturlig bilde å se dem for seg ute i marken og på fjellet, framfor på en trafikkert og asfaltert parkeringsplass, midt mellom alle butikkene? Et pilegrimssenter vil på Hjerkinn komme inn i vandringen på et naturlig sted. Etter vandringen over fjellet vil dette være et sted for undring og ettertanke.

Uansett om du skal på pilegrimsvandring, til syden, eller har tenkt å tilbringe ferien hjemme, blir det nå to uker uten Vigga i postkassen eller i butikken. Vi i redaksjonen har nå tatt sommerferie, og kommer tilbake med en ny utgave 12. august. Send oss gjerne dine sommerbilder i løpet av ferien, så kan det hende du ser kjente ansikt i avisen etter ferien. Inntil da ønsker vi alle våre lesere en riktig god sommer.