Deltakerne i Styrkeprøven ber bilistene om hjelp slik at det blir en fin og trygg tur for alle.

Det er 52. gang på rad at sykkelrittet arrangeres.

Fem startsteder

Rittet har fem startsteder; Trondheim, Kvam, Lillehammer, Gjøvik og Eidsvoll hvor alle ender opp i Vallhall Arena i Oslo.

– Rittet i Trondheim starter fredag 15. juni og avsluttes søndag 17. juni. Cirka 5 000 syklister vil være på veien, og vi ber alle trafikanter om å vise hensyn til syklistene.

Minimal tungtrafikk

Styrkeprøven samarbeider med Norges Lastebileier-Forbund, og det vil være minimalt med tungtrafikk i traseen, forteller daglig leder Morten Mørk.

Han håper alle bilistene på veien er hensynsfulle og tålmodige, og unngår å skape farlige situasjoner, for eksempel med dristige forbikjøringer. Samtidig oppfordrer han alle syklistene til også å opptre fornuftig.

– Du som kjører bil taper ikke mye tid om du blir liggende bak syklister en kort stund. Tenk på sikkerheten til deg, syklistene og andre trafikanter, oppfordrer Mørk.

Flest ryttere Trondheim-Sjoa

Det er størst trafikk med ryttere fra Trondheim til Sjoa fra natt til lørdag og frem til lørdag ettermiddag. Deretter på E6 fra Hundorp til Tretten fra lørdag ettermiddag og kveld. Fra Lillehammer til Gjøvik via Biri er det et stort antall ryttere på veien fra lørdag morgen til tidlig lørdag ettermiddag. Minnesund – Oslo fra tidlig lørdag formiddag til sent ettermiddag lørdag.

Stor dugnadsånd

10 350 dugnadstimer legges ned denne helgen og det sykles i overkant av 1,3 millioner kilometer. Ni matstasjoner sørger for mat og drikke på veien til Oslo. Styrkeprøven er en av de mest tradisjonsrike sykkelritt på landevei i Europa og det er syklister fra 43 nasjoner.