Han er en av funksjonærene utplassert ved skive 30 på standplass. Og midt på dagen lørdag var det mildt sagt fint lite drive med på skivene med de høyeste tallene. Få startende i klassene gjorde at skivene ikke ble tatt i bruk. Mens funksjonærene i andre enden av standplass hadde øyne og hender fulle med å følge med på løperne inn til skyting på jaktstarten, var det rolige forhold på skive 30.

- Jeg skjønner ikke hvorfor ikke Nrk kommer hit for å filme, humret Frode Stordal.

Men på post må de være, noen må passe på også her.

- Og vi kan ikke gå fra her, da kan det hende vi finner på noe galt, humrer Berger.

Inge Angard har endelig funnet zoomen på den nye telefonen sin, og tar bilder av løpere som suser forbi på tur mot skyting.

- Vi tuller mye, men vi driver ikke med tull, forsikrer han, til latter fra sine medfunksjonærer.

- Her har det ikke blitt sagt et fornuftig ord på tre døgn, fortsetter Berger.

Den travle enden

Skytebanesjefene Hans Olav Arnekleiv og Ole Dagfinn Brenna har med seg mange dedikerte og ivrige funksjonærer. Det kostes, skrives og løpes. På de første skivene var Vemund Rundtom og Arnhild Selsjord å finne i bua lørdag. Her var det travle tider, og de måtte holde tunga rett i munnen for å holde kontroll på løperne. Skjema måtte fylles ut, og bom registreres elektronisk.

- Det vanskeligste jobben er det Per Christian som har her, han skal klargjøre skivene for neste skyting. Da må man holde tunga rett i munnen, sier Arnhild, som er å finne på standplass under hele mesterskapet.

Vemund Rundtom og Arnhild Selsjord hadde jobben sin i den travle enden av standplass.
Dette er et illustrasjonsbilde til ære for fotografen. Det var ikke behov for at Frode Stordal tok fram kosten.
Vi lurer på om vi skal trille ham rett på Fredheim, sier Frode Stordal og Ola Jo Nørstegård om Trond Berger som hadde tatt plass i godstolen.