- Hei. Jeg har en hytte på fjellet i Jøndalen på Dovre som står ubrukt mye av sommeren.

Slik starter Facebook-meldingen Bjørn Jøndal la ut onsdag. På et døgn har den fått over 9000 delinger. Videre står det:

- Jeg leste akkurat at det er mange som ikke kommer seg på sommerferie av ulike grunner. Også fordi foreldrene ikke har råd. Er det noen barn som er i en slik situasjon og som kan tenke seg å ha en ferie på landet vil jeg låne bort hytta uten kostnad.

Godt å kunne bidra

Responsen har vært overveldende, og hytta er nå utlånt i to uker. Den ene uka er det en alenemor med fire barn som skal låne den, den andre uka er det en ufør mor med ett barn. Begge er fra Østlandet.

- Valget var ikke vanskelig, jeg har valgt blant dem jeg har felles venner med. Og de har begge gitt uttrykk for at de ikke oppfatter verden som raus, da føles det godt å kunne birda, sier han.

Det er nå fullbooka for sommeren, men Jøndal ser for seg å gjøre det samme ved en senere anledning.

- Barn har mye mer ferie enn jeg har. Det er dumt at mange hytter står tomme, mens andre snur på krona og ikke kan reise på ferie, sier han.

Han håper andre hytteeiere kan tenke seg å gjøre det samme.

- Sjelefred

Jøndal er bosatt på Nordstrand i Oslo. Øvre Søristugu Jøndal er hjemstedet til Bjørns far, og Bjørn har vært på ferie der så lenge han kan huske. Bjørn har overtatt stedet, og er snart ferdig med å gjøre det gamle fjøset om til hytte.

- Alt er bra med Jøndalen, sier han.

Det har vært snakk om å bygge kraftverk, den tanken har han lite til overs for. For ham betyr Jøndalen sjelefred.

- Jeg tror det var mer fisk i bekken da jeg var liten, men det er fortsatt moro å gå ned dit for å fiske, sier han, og gleder seg til å fortelle gjestene sine om alt det Jøndalen har å by på.

Det ombygde fjøset er snart helt ferdig ombygd til hytte.
Bjørn Jøndal vil gi en hjelpende hånd for at barn skal komme seg på sommerferie.