Bruddstedet må nå ha tre måneders pause for å gro, og Johanne har et godt håp om å være tilbake på skiene i september.

Forsiktig trening

– Jeg kan ikke trene mye, og ikke gjøre ting som gjør vondt. Det er vanskelig å si om skaden er forverret, men det er i alle fall utrolig kjipt at jeg ikke tok MR og fant ut av det før nå, sier hun.

Oppkjøringen til neste års sesong er dermed ødelagt for Ulekleivsjenta, som forklarer hva som skjedde under Nine Queens i Østerrike.

– Jeg skulle kjøre cab (switch unatural) og klarte ikke å stå imot buen på hoppet, og mistet en del av farten da jeg så og si falt på hoppet. Deretter fløy jeg nesten backflip ut av hoppet, og landet rett på hofta mange meter innenfor kulen.

Etter fallet var hun stiv i flere dager, og hennes første tanke var at det var en lyskestrekk, som normalt går over etter maks seks uker.

– Etter de seks ukene var det bedre, selv om jeg kjente det når jeg var i aktivitet, men jeg hadde fortsatt troen på at det skulle gå over. Jeg var på ski i april, og det gikk overraskende greit. Men siden det ikke gikk over etter fire måneder, tenkte jeg at jeg måtte få sjekke hva det var, forteller hun.

Bekreftet brudd

Forrige uke tok hun MR, og sist torsdag fikk hun de dårlige nyhetene. Fallet hadde ført til et brudd i bekkenet. Et brudd som hun nå har gått med i fire måneder.

– Jeg har til og med kjørt ski og spilt fotball og mye annet. Først så jeg ganske svart på det, fordi det resulterte i at jeg må stå over både Folgefonna og Australia, noe jeg har gledet meg lenge til. Men jeg tenker positivt på det nå, siden jeg forhåpentligvis ikke mister noen konkurranser. I tillegg tenker jeg masse på Arnt Vier, som måtte amputere beina og armen. Når jeg tenker på han, synes jeg ikke synd i meg selv lengre, sier Johanne.

Den lovende skijenta som tok sølv i X-Games i Oslo er nå ferdig med sine tre år på NTG på Lillehammer. Og ikke overraskende gikk Årets idrettspris for avgangselevene til henne etter det som betegnes som en helt rå sesong.