Planleggingsleder i Statens vegvesen, Region øst, Knut Westerbø, forteller at hver enkelt merknad vil gås gjennom med kommunen.

– Vi har til nå mottatt tre merknader, sannsynligvis vil det være behov for enkelte justeringer i planforslaget.

Han sier at justeringene kan utlyse nytt offentlig ettersyn.

– Det kommer an på størrelsen av endringene, forteller han.

Ingen midler

Westerbø forteller at foreløpig ligger det ikke noen midler til byggingen av gang- og sykkelvegen.

– Så når byggingen starter, er fortsatt uvisst. Det kan gå flere år før byggingen starter. Nå fokuserer vi på en god løsning med dette først, sier han.

Bakgrunnen

Forslag til detaljreguleringsplan er utarbeidet av Statens vegvesen i samarbeid med Lesja kommune, og med hjemmel i Plan og bygningslovens § 37. Statens vegvesen er ansvarlig for saksbehandlingen fram til oversendelse til kommunene til politisk vedtak, skriver Statens vegvesen på deres nettside.

I forkant av det åpne møtet 25. september reagerte flere grunneierene på reguleringsplanen. Karl Øygarden er den som ble mest berørt av gang- og sykkelvegen. Når Vigga snakket med han, fortalte ham at Statens vegvesen ønsker å rive huset og korte ned fjøset.

– Jeg er blitt kontaktet av Statens vegvesen, og de tilbød å kjøpe huset slik at jeg kunne bygge nytt en annen plass. Da vil de fjerne huset og korte ned fjøset, sa han den gangen.

– Jeg vil gjøre alt for å hindre det. Jeg håper de heller flytter riksvegen ned mot jernbanelinja, så de kan bygge gang- og sykkelveg der riksvegen går nå, sa han da.