– Stigende temperaturer fører til stor snøsmelting. Dette vil gjelde alle områder hvor det fortsatt ligger snø, også i høyfjellet.. Det er knyttet uvanlig stor usikkerhet til plassering og mengde nedbør, skriver NVE i sitt flomvarsel på varsom.no torsdag.

Det er nedbøren som er usikkerhetsmomentet. Kjetil Hillestad sier de følger situasjonen tett når det kommer til Gudbrandsdalslågen.

- Men det er også fare for flom i elver og bekker, sier han.

Retning Romsdalen og Rauma ble varselet oppdatert til gult torsdag ettermiddag. Dette vil si en utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt.

God rotbløyte

Nedbøren treffer Lesja og Dovre torsdag kveld, lavtrykket gjør at nedbøren kommer jevnt over hele området vårt. Metereolog Terje Alsvik Walløe ved Meterologisk Institutt, sier at nedbørsmengden i seg selv ikke er så stor, men at det er grunn til å være på vakt når det er mye vann i vassdragene fra før.

– Det vil bli det som kan kalles en god rotbløyte. Det vil regne jevnt gjennom hele natten, men det vil ikke komme som styrtregn, sier Walløe.

Han regner med det kommer mellom 10 og 20 milimeter de fleste steder.

Nedbøren gir seg, men gråværet fortsetter over hela. Første del av neste uke blir det fint igjen.

Også skredfare

Hele Oppland har oransje faregrad når det gjelder jordskred. Skredfaren er størst i tilfeller der høye nedbørsmengder treffer bratte dalfører som Gudbrandsdalen,skriver NVE.  Grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er svært høy etter de siste ukene med mye snøsmelting.