Snøen fra i fjor er lagt på rulleskibana på stadion, og skiløypa ble i helga utvidet med 600 meters lengde. Nå er det litt over 2,5 kilometer med snø på Dombås, og gode forhold for den første skitreningen for sesongen.

Eliteløpere fra Ukraina, Russland, Frankrike, Polen og Norge har trent i over en uke på Dombås. I snitt har det vært cirka 100 løpere i trening for dagen.

– Vi er veldig godt fornøyde, sier Arild Killi i Dombås IL.

Fourcade og Eckhoff

Den franske skiskytteren Martin Fourcade regnes som en av verdens beste mannlige skiskytter, tar oppkjøringen sin på Dombås. Tiril Kampenhaug Eckoff trente på Dombås forrige uke, og var fornøyde med oppholdet. Hun kommer trolig tilbake denne uken. Det polske skiskytterlandslaget trener denne uken.

– Vi er fornøyde, og kommer til å være her minst til den 15. november, forteller en av de polske trenerne.

Foretrekker Dombås

Team Statkraft Oslofjorden er en av de norske lagene som trener på Dombås denne uka.

– Det er viktig å komme seg på snø tidlig i sesongen, før konkurransesesongen starter, forklarer Georg Dotzler fra laget.

Det er laget løyper også på Beitostølen og Sjusjøen, men flere skiløpere foretrekker Dombås foran de større destinasjonene.

Tarjei Bø tok også turen til Dombås mandag, tirsdag tok han en ny økt i skisporene.

– Dette er nok det beste stedet i landet akkurat nå, sier skiskytteren.

Mari Sverdrup har skolefri fra Meråker denne uken, og benytter anledningen til å trene på hjemmebane. Hun er klar for ny konkurransesesong.

– Jeg tror det kan gå bedre i år enn i fjor. Det er veldig godt tilrettelagt opplegg på skolen, sier skiskytteren.

Godt belegg

Arne Stigen, tidligere driver av Trolltun Gjestegård, kan ikke erindre at det har vært så mye aktivitet på stadion tidligere.

– Det har vært én og én klubb, men aldri så mye før. Mange har leid seg privathytter i hyttefeltet, så det gir ringvirkninger, sier Stigen.

Dombås Hotell har bra med belegg på grunn av den tidlige skiløypa, og det har også Trolltun Gjestegård. Noen lag har med seg egne kokker, og da er gjerne hytter å foretrekke.

– Vi har fått godt belegg i nesten tre uker på grunn av snøen, og er veldig fornøyde. Dette er god markedsføring for Dombås, sier eier og driver Ove Vadet.