Jertrud Trelvik og Roger Elsrud i Lesja og Dovre Vekst lover julestemning lørdag 5. desember. Da blir det egen julemesse i butikklokalene, et arrangement de håper kan bli en årlig tradisjon.

– Julemessen skal gagne de som driver med frivillig arbeid, forteller Trelvik, som gjerne tar imot julevarer for salg.

Vil ha el-sykkel

Linda Berntsen og Anett Haugen tar med seg strikke-gjengen fra Furukroken, som vil selge produkt de har laget. De flittige damene har lagt mange masker bak seg, og de fleste av produktene har blitt gitt bort til ulike formål lokalt, og i inn- og utland.

– Nå ville vi vi selge det til inntekt for en el-sykkel til Furukroken, forteller Haugen.

El-sykkelen det er snakk om har plass til tre personer på en gang, én bak pedalene og to i en vogn montert foran. Berntsen og Haugen har mange aktiviteter for de eldre på Furukroken, og de mener en slik sykkel er midt i blinken om noen vil låne den ut på tur i nærområdet.

– Drømmen er å ha en sykkel til våren, forteller Berntsen.

El-sykkelen koster cirka 40 000 kroner, og foreløpig har de kun 5000 kroner å bruke.

– Alt av inntekt til Furukroken skaffer vi selv, forklarer Haugen.

De har søkt ulike legat, stiftelser og lokale bedrifter om støtte til tiltaket.

Leverer varer direkte

Bruktbutikken som holder til i industrihallen har hatt godt salg de knappe to månedene de har hatt drift. Etter erfaringene de har gjort seg, blir det også endringer etterhvert.

– Fra den 2. desember er det mulig å levere salgbare møbler og varer direkte til oss, forklarer Elsrud.

I dag sorterer Jora miljøstasjon ut varer til bruktbutikken, det vil vekst-bedriften ta seg av selv. Det går bort mye tid på å sortere, vaske og prise varer, og det har vært god inntjening på bruktsalget. I dag er det sysselsatt ni personer gjennom vekstbedriften, og det er flere på gang. Lesja Dovre Vekst har 2,5 årsverk.

– Målet er at vi skal selvstendige økonomisk, og få dannet et eget AS etterhvert, forklarer prosjektleder Elsrud.

Flere oppdrag

Vekstbedriften har kapasitet til å ta på seg flere oppdrag, og Elsrud og Trelvik håper at folk benytter seg av dem. Mens Vigga var innom, fikk Elsrud bestilling på 100 skyteskiver til HV-skolen på Dombås.

Nå blir også åpningstiden på bruktbutikken forskyvd med et par timer, for å frigjøre tid til sortering og rengjøring av varer til bruktbutikken.

Flesteparten av de flittige strikkedamene på Furukroken, sammen med Anett Haugen og Linda Berntsen. De selger varer under julemessen.