Skiskytter-VMs talentpris er et samarbeid mellom VM-arrangøren og Norges skiskytterforbund. Målet med talentprisen er å motivere og inspirere unge skiskyttere, i følge arrangøren.

Hver skiskytterkrets nominerer sine to fremste skiskyttertalent, én gutt og én jente. Det er 32 nominerte utøvere, og Juni og Jo representerer Nord-Østerdal skiskytterkrets.

- Ser opp til Jo

Juryen, med Tora Berger i spissen, skal kåre en vinner den 25. februar. Prisoverrekkelsen skjer under VM i ski i Holmenkollen den 11. mars.

– Jo er en real og høflig gutt, som er godt likt av sine konkurrenter. Jo er en gutt som har jobbet systematisk med trening over flere år. Han er veldig fokusert og konsentrert på både trening og konkurranse. Han har over flere år hatt stabilt gode resultater. Jo har hatt lang vei til trening siden han begynte å trene skiskyting I 1.klasse. I 10 år har han brukt ca. 40 minutter én vei på trening. Han er en god rollemodell, han sier ofte noen oppmuntrende ord til yngre løpere. Mange ser opp til Jo, heter det i begrunnelsen til nomineringen.

- God rollemodell

I tillegg til å se etter store sportslige talenter, ser juryen også etter utøvere som har gode holdninger, stor treningsvilje og potensial til å hevde seg internasjonalt.

– Juni er ei sprudlende jente. Hennes engasjement smitter over på andre. Mange kjenner Juni, hun blir fort kjent med andre I skiskyttermiljøet. Hun er opptatt av og ha god kvalitet på alle treningsøkter. Og har oppnådd gode resultater hvert år hun har gått skiskyting. Hun er en god modell for andre utøvere i klubben. Hun gir ofte gode råd til de yngre utøvere. Juni rekker mye og har mye energi. Juni er flink til å bruke sosiale medier for å profilere idretten, heter det i begrunnelsen til nomineringen.