De to fikk betalt for å ha hoppet bra i semifinalen, for sterk vind gjorde at finalen måtte avlyses. Resultatene fra semifinalen ble dermed tellende. Det sikret pallplass til to nordmenn, der Marcus Kleveland tok sin beste internasjonale plassering med en andreplass, og Torgeir Bergrem ble nummer tre. Seb Toutant fra Canada vant, og Ståle Sandbech fikk den sure fjerdeplassen.

Sterk vind

– Det er første gang jeg deltar i air og style i Innsbruck, og det var sjukt artig. Det var kjipt at det ble ble avlyst, men da jeg stod på toppen og kjente den sterke vinden var det skummelt. Så jeg er glad for at jeg fikk til de triksene jeg skulle i semifinalen, sier Kleveland.

Finalen ble avblåst i dobbelt forstand, og heldigvis ble ingen skadet av de lunefulle vindkastene.

Etter prestasjonen i Innsbruck fikk Kleveland en invitasjon til den neste store Air+Style konkuransen, som går i Los Angeles 20. og 21. februar.

Kanskje X-games i Oslo

Han er fremdeles i Østerrike, men til helga drar han rett til Trysil på samling med landslaget. Noen av dem skal kjøre norgescupkonkurransen der lørdag, hvor vinneren kvalifiserer seg til x-games i Oslo. Dette vil også være den eneste muligheten for Kleveland og Emil Andre Ulsletten til å kvalifisere seg.

Ros fra treneren

Treneren for det norske landslaget, Sondre Hylland, er glad på Klevelands vegne etter andreplassen.

– Marcus kjørte veldig bra hele uken i Innsbruck, og leverte gjennom alle kvalifiseringsrundene, og fikk en fortjent andreplass. Han var nok litt revasjesugen etter å måtte gi fra seg plassen sin i X-Games i Aspen forrige uke, på grunn av en skade i skulderen, men denne uken virket han stabil og kjørte bra, sier Hylland.

Han forteller at dombåsgutten nok lærte mye om stillaskonkurranser fra Air&Style i Beijing før jul, og mener det var en bra erfaring å få med seg.

– Vi er utrolig glade på Marcus sine vegne. Og det å få en andreplass blant verdens beste kjørere er ikke dårlig for en 16 åring, sier treneren.

Tett program

Landslaget er inne i en tøff måned der de skal kjøre flere big air-konkurranser. Og ett av årets høydepunkter er big air under x-games i Oslo, som går av stabelen lørdag 27. februar. Kleveland har ennå ikke fått invitasjon, men skal kjøre Norgescup-konkurransen i Trysil lørdag 13. februar, der vinneren kvalifiseres til x-games Oslo. Landslagstreneren håper dagens resultat fungerer som bensin på bålet:

- Jeg håper andre- og tredjeplassen motiverer Marcus og de andre for den kommende måneden. De vet at de kan så lenge de setter de triksene de skal, så det må også være fokuset fremover, sier landslagstreneren.