Etter forhandlingsutvalget lukket dørene forrige onsdag, ble det enighet om ett punkt i intensjonsavtalen om en felles kommune.

– Ett felles helsehus legges til Dombås, og sykehjem blir lokalisert på Lesjaskog og på Dovre. Sykehjemmet på Lesjaskog skal også inneholde arealer, slik at det kan opprettes et helsehustilbud minst en gang per uke i tilknytning til det nye sykehjemmet. Hvilke tilbud som skal kunne tilbys på Lesjaskog, skal utredes og legges frem for forhandlingsutvalget før intensjonsavtalen blir forhandlet. Utvalget ser ikke for seg ett fullverdig legekontor, men et desentralisert tilbud for brukergrupper som trenger dette mest, skriver forhandlingsutvalget i en pressemelding.

Ikke votering

Pressemeldingen ble sendt ut mandag kveld, sammen med resultat fra den siste innbyggerundersøkelsen. Pressemeldingen er datert den 7. april, dagen etter forhandlingsutvalget. Vigga ba om protokoller fra møtene den 8. april, og fikk fra møtet den 16. mars tirsdag. Da var ikke protokollene fra 29. mars og 6. april signert.

I følge pressemeldingen ble lokasjonen av helsehus vedtatt av et flertall av representantene. Ordfører i Lesja, Mariann Skotte, forteller at det ikke var votering over forslaget om helsehus og sykehjem, men en enighet om en diskusjon i i de tre møtene.

Ap mindretallet

Forhandlingsutvalget består av formannskapene i Lesja og Dovre kommuner. Vigga har kontaktet representanter for samtlige parti i formannskapene, og det er Lesja Ap som utgjør mindretallet.

– Vi ønsker helsehus på Lesja, forteller Marita Lindbom.

Feil fokus

Guri Ruste (Dovrelista) måtte gå før diskusjonen om helsehuset kom opp i møtet forrige uke, men synes det er feil fokus i debatten. Hun mener det er for mye fokus på hva politikerne gjør, og for lite på hva som blir resultatet av forhandlingene.

– Det som er hovedsaken er hva vi kommer frem til. Det som er viktig for meg er hva vi sier på gruppemøtene i partiet, og meningene som kommer på folkemøtene, sier Ruste, som mener det kunne vært flere innspill fra folk på disse møtene.

Seks møter fremover

Rådmennene i Lesja og Dovre skal komme tilbake med et forslag til investeringskostnader på tilleggsarealer knytt til et eventuelt helsehustilbud på Lesjaskog, heter det i pressemeldingen.

– Flertallet i forhandlingsutvalget mener at en løsning med helsehus på Dombås, og en «satellitt» på Lesjaskog, vil være det beste tilbudet til alle innbyggerne i en ny kommune. Dermed vil noen av de eventuelle økonomiske gevinstene ett felles helsehus gir, gi muligheter for å etablere et tilbud i forbindelse med nytt sykehjem på Lesjaskog, står det i pressemeldingen.

Det er lagt opp til seks møter i forhandlingsutvalget ukene fremover, de neste møtene er den 18. og 19. april. Det skal også bli et informasjonsmøte om intensjonsavtalen når denne er klar.

Intensjonsavtalen skal behandles av kommunestyrene i juni.