Tirsdag morgen var antall døde sauer som var funnet mellom 15 og 20. Tirsdag ettermiddag hadde ordfører i Lesja, Mariann Skotte, fått bekreftet fra Statens Naturoppsyn at totalt 28 dyr er funnet døde.

Setter inn sporhund i jakta

Etter det ble funnet åtte kadaver og ett skadet lam på Dalsida søndag, ga Fylkesmannen skadefellingstillatelse på bjørn. Det var skadefellingstillatelse på en ulv etter et hardt skadet lam ble funnet forrige uke, og måtte avlives. Skadefellingstillatelsen på ulven ble forlenget mandag, og begge fellingstillatelsene gjelder til fredag 8. juli.

Ordfører Skotte forteller tirsdag ettermiddag at det nå settes inn sporhund i jakta.

– De kommunale fellingslagene jakter dag og natt. I dag ble det fattet kommunalt vedtak om å bruke to løse sporhunder i jakta på bjørn, sier Skotte.

Det er 11 000 sau og lam på beite i Dalsida, pluss storfe. Lesja og Dovre er beiteprioriterte områder, og er ikke en del av forvaltningsregionene til bjørn eller ulv.

Vanskelig skadebilde

Det er mange sjedder som er døde, og det er observert flere sjedder med flokker på fire-fem lam.

– Det er en fortvilet situasjon. Folk er bekymret, og det er mye dyr i området, sier Skotte.

Hun oppfordrer til at fellingslaget får arbeidsro.

- Kommunen bistår gårdbrukerne med det vi kan, de må ikke være redde for å ta kontakt, sier Skotte.

Både søndag og mandag var saueeiere ute med kadaverhund, og fant flere sauekadaver.

Saueeier Arvid Hoksvold (t.v.) og beitetilsyn Gudmund Skotte lette etter eventuelle kadaver mandag. Border collien Turbo fikk teften av et av kadaverene som ble funnet søndag.