Det var funnet fem kadaver i området rundt Sletthøe på Høvringen de forrige to ukene. Den 27. juni ga Fylkesmannen fellingstillatelse på jerv i Sel og Dovre, denne ble forlenget etter utløpet den 4. juli, og det ble søkt om ny forlengelse etter at tillatelsen fra 6. juli løp ut 11. juli klokken 12.00. Det ble gitt skadefellingstillatelse fra mandag 11. juli til fredag 15. juli. Det var funnet et nytt kadaver ved Steindalen i Sel, som Statens Naturoppsyn dokumenterte som antatt jerv.

Det er gårdbrukere fra Dovre og Sel som har mistet dyr, og flere beitebrukerne savner flere lam fra området. Det er ikke søkt om ny skadefellingstillatelse.

Ingen bjørn felt

Forrige søndag ble det funnet et ferskt kadaver ved Kringsetrin i Sel, like ved grensen til Nord-Fron. Statens Naturoppsyn antok at det var bjørn på ferde, men det er usikkert om det kan ha vært bjørnen som herjet på Dalsida i Lesja.

Det ble gitt skadefellingstillatelse på en bjørn i Sel og Nord-Fron mandag. Tillatelsen gjaldt til fredag 15. juli klokken 12.00, men jakta var resultatløs.

– Det er dokumentert bjørnespor i Ringebu, men vi vet ikke om det er samme bjørnen, sier rådgiver hos Fylkesmannen i Oppland, Marte Conradi.

Det er kun funnet ett kadaver i området.