Da hun først fikk den flotte konvolutten med invitasjonen i posten for et par uker siden, trodde hun det var tull.

– Jeg sa ikke noe før det var gått et par dager, da søkte vi på internett og så at det var flere som hadde fått invitasjon, sier Elise.

Eksklusive invitasjoner

Det er langt fra hele Norges befolkning som blir invitert til hagefest hos kongeparet, men et bredest mulig utvalg av representanter for folket får komme på besøk.

– Kongen og dronningen er opptatt av å møte flest mulig, forteller assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til Vigga.

Det er 1500 gjester fra hele landet som er invitert til festen. Invitasjonene går ut til femti personer fra hvert fylke. Det har vært arrangert lignende fester under jubileumsfeiringen i år, men aldri tidligere.

Stas å bli invitert

Elise synes det er stas å bli plukket ut til å dra på den eksklusive festen.

– Jeg håper å få treffe kongen og dronningen, jeg hørte at de hadde pratet med mange som var invitert på en lignende fest i Stavanger, sier hun.

I sommer jobber hun på Fredheim omsorgssenter, etter endt studie på Høgskolen i Lillehammer. Til høsten starter hun på studie for å bli personlig trener.

Kongelig "selfie"

Og, hva blir antrekket når en skal møte kongen og dronningen?

– Kollegaene mine foreslo bunad, men jeg tror det blir vel varmt. Det blir nok en lang kjole og en pen jakke. Det er utendørs, og det sto at vi skulle kle oss etter været, forklarer Elise.

Hun vet ikke om andre som har blitt invitert fra regionen.

– Du må vel prøve å ta en selfie med kongeparet?

– Ja, det må jeg prøve på! Det sto at det var lov å fotografere, men at vi må vise hensyn, sier hun.

25 år på tronen

Festen arrangeres i forbindelse med at kongeparet feirer 25-år på tronen. Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja har vært på jubileumsreise gjennom hele landet, og det har også vært flere arrangement i forbindelse med jubileet. Hagefesten den 1. september i Slottsparken markerer slutten på jubileet. 13. juni endret Slottsparken navn til Jubileumsparken for å markere kongeparets 25 år på tronen.