I fjor var det Marie Klåpbakken, i år kommer visesanger Olav Stedje til Grimsdalsdager.

Grimsdalsdager har hatt utspring fra den tradisjonelle markedsdagen på Pundarvangen. Det er et lokalt initiativ for å få til noe mer aktiviteter om sommeren. Som tidligere er arrangementet den første helga i august.

Vandrar saman

Visesanger Olav Stedje står for musikken på konserten lørdag. Kåre Moen arrangerer konserten på utescenen på Tollevshaugen, med mektige Rondane som bakteppe. Stedje er en dreven musikant, og har over 30 år på baken som nynorskartist. I sin lange karriere har han fått flere priser.

Stedje er klar for å lage god stemning på Tollevshaugen, med slagere som blant annet «Vi vandrar saman». Fjorårets konsert med Klåpbakken og Øyvind Smith ble forlenget utover nattestimene, der de spilte Fanitullen til trampeklapp inne i seterhuset til Moen.

– Jeg håper Stedje vil glede både eldre og ungt publikum, sier Moen, som lover god bevertning og stemning i autentiske seterhus utover kvelden.

Huub Huijs, som driver Hubertus Bryggeri, står for trakteringen fredag kveld. Da er det ølsmaking på Grimsdalshytta, og vertskapet disker opp med bespisning.

Pundarvangen

Søndag er det den tradisjonelle markedsdagen på Pundarvangen, der det blir utstillere fra fjern og nær, med husflid, tradisjonsmat og aktiviteter.

– Det er mange som var nye i fjor som kommer tilbake. Det er flere lokale utstillere, samt en del fra Otta, sier Bjørnhild Vigerust, som arrangerer Pundarvangen sammen med Else Tagseth fra Dovre.

De har i tillegg god hjelp fra flere i styret for Grimsdalsvegen.

Pundarvangen var fra gammelt av fast markedsplass for østerdøler og gudbrandsdøler, som møttes for å byttehandler og sosialt samvær. Tradisjonen er tatt opp igjen i senere tid, og arrangeres i år for 15. år på rad.

Det blir kulturelt innslag under Pundarvangen, med Lene Marie Ulheim.

– Vi vil også få til aktiviteter for barn, slik det har vært før, sier Vigerust.

Grimsdalshytta serverer sæterbuffet søndag, med mye god tradisjonell kost på matfatene.