Elgkalven er den tredje påkjørselen på E6 på Dovrefjell. I følge politiet var det ikke noen personskade etter uhellet.

Påkjørselen skjedde like nord for Hondyrju, like før klokken 20.30.

Elgkalven var skadet, fallviltlaget ble varslet, og elgen avlivet. Bakføttene og ene framfoten på elgkalven var brukket.

De to andre påkjørslene skjedde ved Storrhusranden på Dovrefjell.

– Han som kjørte på den første elgen, så den ikke før den lå på panseret, forteller leder i fallviltlaget, Ole Jakob Rudi.

Utsatt strekning

Elgtrekket ved Fokstua/Langmyrene er spesielt utsatt, og det er særlig om høsten de fleste viltpåkjørslene skjer.

Tidligere denne uken advarte naturfotograf Roger Brendhagen om at det er mye elg i området, og reagerer på at mange bilister holder vel høy fart på strekningen. Brendhagen er godt kjent på Dovrefjell, etter å ha fotografert ulike dyr i området i flere år.

Det er 80-sone forbi det utsatte elgtrekket, og Brendhagen mener det burde vært tydeligere skiltet enn kun ett skilt i hver kjøreretning.

– Det kunne for eksempel ha vært skilt med tidsangiving. Nå er elgtimen fra 19.30 og utover på kvelden, men dette varierer gjennom året, forklarer Brendhagen, som mener han tidligere denne uken reddet livet til en bilist, men fikk "finger´" til svar fra sjåføren.

Brendhagen stoppet ved en elg som sto i grøfta, og jaget den fra vegen.

– Rekorden min er 21 elg i løpet av ti minutter. Så neste gang dere ser meg kjøre i sånn cirka 50-60 - ikke vis fingeren, men takk meg for at dere ikke får en elg på 350 kilo i gjennom frontruten, skriver Brendhagen i et frustrert innlegg på sin facebookside.