Men det er for tidlig å slippe jubelen helt løs.

- Det er tilfredsstillende for oss slik det ser ut nå, men dette er ikke noe endelig vedtak. Vi vet ikke hva innholdet vil bli, sier politioverbetjent Jørn Morten Sletta.

Reduserer i Lom

Det var en arbeidsgruppe av ansatte i Innlandet politidistrikt som torstdag kom med sine forslag til framtidig struktur i distriktet. Her blir Lillehammer politistasjon og Sel lensmannskontor foreslås videreført som tjenesteenheter. Lesja og Dovre, Lom og Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor foreslås videreført som tjenestesteder. Lensmannskontorene Gausdal, Øyer, Vågå og Skjåk foreslås nedlagt. I ett av alternativene mener arbeidsgruppa at en vesentlig del av ressursene i Lom bør flyttes til Otta.

- For innbyggerne i Vågå er det mer naturlig å dra til Otta enn til Lom, skriver arbeidsgruppa.

De mener at en samling av politiressursene på Otta vil gi et større og bedre fagmiljø, med mer robuste tjenestelister som vil gjøre det enklere å rekruttere nye medarbeidere og få dem til å bli.

Styrke uten å tappe

Lomordfører Bjarne Eiolf Holø reagerer på dette.

- Lensmannskontoret i Skjåk er i praksis alt avviklet og lensmannskontoret i Vågå har sterkt redusert åpningstid. Det er alt etablert et større kontor i Lom, og det er derfor sterkt beklagelig at anbefalingen nå er å føre ein vesentlig del av ressursene frå Lom til Otta. Jeg mener det kan være riktig å samle en tjenesteenhet på Otta for Nord og Midt-Gudbrandsdalen, men denne må få tilført nye ressurser uten at verken Lom, Dombås eller Vinstra blir tappet, skriver Holø.

Viktig knutepunkt

Otta og Dombås blir sett på som sentrale trafikknutepunkter som gjør begge steder gunstig i forhold til vakt og beredskap og lokal tilhørighet.

- En plassering på Dombås sikrer etter vårt syn en brukbar beredskap vestover mot Bjorli og gir en mulighet for å yte politibistand til områder både nordover til Trøndelag, vestover mot Åndalsnes og østover mot området Folldal, skriver arbeidsgruppa.

Dombås som trafikknutepunkt blir vektlagt.