De to partiene inngikk samarbeidsavtale etter valget i 2015, der Senterpartiet fikk ordfører, varaordfører og leder i livsløpsstyret, og Arbeiderpartiet leder for forvaltningsstyret fjellstyret.

I en pressemelding informerer Arbeiderpartiet om at de mener det ikke er tillit mellom partiene, som danner grunnlag for et samarbeid.

Pressemeldingen er signert partileder og tidligere ordfører i Lesja, Steinar Tronhus, samt gruppeleder Liv K. Enstad. Pressemeldingen lyder slik:

"Etter valget søkte Arbeiderpartiet og Senterpartiet i Lesja sammen for å samarbeide. Ikke nødvendigvis for å føre samme politikk, men for å tilstrebe bred politisk diskusjon slik at en kunne finne enighet i viktige spørsmål. Håpet var at et samlet og klart politisk lederskap skulle skape en organisasjon preget av optimisme og vilje til det beste for innbyggerne i Lesja.

Styret i Lesja Arbeiderparti har i lengre tid bedt kommunestyregruppen avvente sin kritikk mot ordfører, til etter at det har vært gjort fremstøt for å bedre forholdet mellom partene. Kommunestyregruppen til Lesja Arbeiderparti har ikke lengre tillit til sittende ordfører og finner ikke å støtte ordføreren sine arbeidsmetoder når det gjelder politiske spørsmål. Avisinnlegg og andre former for mistillit fra ordfører mot Lesja Arbeiderparti, vitner ikke om et godt og konstruktivt samarbeid. Det bryter klart med de forutsetningene som samarbeidsavtalen la til grunn, og gjør de enkleste politiske saker vanskelige. Det er svært viktig at samarbeidsparter har tillit og god kommunikasjon seg imellom, noe kommunestyregruppen til Lesja Arbeiderparti mener mangler i dag. Til tross for mange initiativ de siste månedene, har ikke ordfører/varaordfører klart å gi noe klart svar på noen av henvendelsene som Lesja Arbeiderparti har tatt.

Lesja Arbeiderparti beklager at samarbeidet ikke har utviklet seg slik intensjonen var. Lesjasamfunnet trenger at alle gode krefter samarbeider, og Lesja Arbeiderparti vil fortsatt bidra til å utvikle og styrke Lesja kommune."

Vigga kommer tilbake med mer

Tidligere ordfører i Lesja, Steinar Tronhus (Ap) under sitt siste, og ordfører Mariann Skotte (Sp) sitt første kommunestyremøte i fjor. Foto: Arkiv/Astrid Kvam Helset