Arbeiderpartiet brøt samarbeidet med Senterpartiet tirsdag. Onsdag svarte Senterpartiet med en pressemelding. De presiserer at de har full tillit til ordfører Mariann Skotte.

Skotte forteller styret i Senterpartiet har hatt møte onsdag morgen.

– Jeg ser at de angriper meg som ordfører, men alle saker har flere enn én side. Om vi skal drive god omdømmebygging av Lesja som vi ble enige om i samarbeidsavtalen, ønsker jeg ikke å bruke media til å kritisere på denne måten, sier Skotte onsdag.

– Viktig med bred debatt

Pressemeldinga fra Senterpartiet kommer fra styreleder Erland Hareland, og er signert styret. De mener det har vært vanskelig å samarbeide med Arbeiderpariet.

Senterpartiet skriver at de er klar over at Lesja står fremfor flere store og viktige saker, der de mener det er viktig med en bred og stor debatt rundt sakene.

– Det er viktig å undestreke at Lesja Senterparti vil fremme de sakene eller innstillingene vi mener vil tjene innbyggerne best i Lesja kommune. Videre vil Senterpartiet holde frem med å fremme egen politikk, og vil søke samarbeid med de partiene der flere parter vil nå samme målet, står det i pressemeldinga.

Skeptiske, men støtter Skotte

Lesja Høyre skriver i et pressemelding at de stiller seg bak ordføreren, og støtter ikke opp under mistillitten Lesja Arbeiderparti fremmer mot ordføreren.

– Lesja Høyre var etter valget i 2015 skeptiske til valg av en ordfører uten politisk erfaring og stemte derfor også imot valg av Mariann Skotte som ordfører. Dette med bakgrunn i de krevende utfordringer som Lesja stod midt oppi. Mariann Skotte ble valgt til ordfører med 14 stemmer - 7 fra Ap og 7 fra Sp - mot Høyres 3 stemmer. Når valget var gjort har Lesja Høyre fra første stund respektert det og forsøkt å arbeide konstruktivt med det kommunestyre og den politiske ledelsen som nå en gang var satt sammen på demokratisk vis. Vi opplever at Mariann Skotte har gjort sitt ytterste for å ivareta rollen som ny ordfører, at hun ivaretar Lesja sine interesser på en utmerket måte og at hun nyter respekt også utenfor kommunen., skriver leder av Lesja Høyre, Hanne Alstrup Velure i en pressemelding onsdag.

Høyre mener det trengs arbeidsro, og et positivt fokus i Lesja-politikken.