For skal en følge de nasjonale skiltstandardene er det nøye regler og retningslinjer som gjelder. Det er det flere lag og foreninger som velger å gjøre. Det har de site årene vært avsatt mye midler å søke på for å skilte stier og skiløyper, men da må skiltene følge den nasjonale standarden.

Skilt i Dovre

Roger Elsrud ved Lesja og Dovre Vekst forteller at de har levert en stor bestilling til Dovre historielag. Det neste på lista er et oppdrag de skal utføre selv, gjennom Dombås Idrettslag.

– Vi skal skilte opp flere ruter fra sentrum. Både blå-løypa bak haugen, samt Sagrunda og opp Grønsetervegen, forteller Elsrud.

Det blir også nye bruer over bekkene langs blå-løypa. Han mangler noen tillatelser fra grunneierne, som har stilt seg positive til merkingen.

– Det er et stort behov for skilting mange steder, sier Elsrud.

Det er Ole Bjørn Ovrum som er «skiltmester».

Berit Fiksdahl i Dovre kommune forteller at de også har fått oppdraget med å produsere og skilte gang- og sykkelvegen, som skal skiltes før åpningen i september.

– Det er viktig at vi får det riktig ut i fra tankene vi har. Vi skal samtidig merke pilegrimsleden fra Dovre til Fokstua, og vi må også ta hensyn til turistbedriftene. Det er ikke så enkelt å skilte godt, sier Fiksdahl.

Ulike oppdrag

Investeringen i skiltmaskinen er så vekstbedriften skal ha flere ulike ting å gjøre gjennom året. Siden etableringen har de gradvis bygget opp den kommunale vekstbedriften. I dag driver de blant annet bruktbutikken Brukbart, lager skilt av ulike slag, vedproduksjon, maling av møbler og produksjon av ulikt slag på bestilling.

– Vi skal ha vårvedlikehold av gang- og sykkelvegen på Dovre-fjell, og nylig har vi produsert skyteskiver til Heimeverns- skolen, sier Elsrud.

Røde Kors har nylig bestilt åtte spesiallagde pantehus som skal settes ut i Dovre kommune.

– Det er positivt at vi blir brukt lokalt, sier Elsrud.

Bedriften har 2,5 årsverk, og har for tiden ni personer på ulike tiltak.

Mange ulike oppdrag: Lesja og Dovre vekst tar på seg mange ulike oppdrag.