(Foto: Simen Rudiløkken)

Foto: Simen Rudiløkken

Hard Rock i solsteiken

Folk flokket til rundt scenen i Minneparken på Dombås lørdag ettermiddag da det lokale cover-bandet Pjoltergeist Coverta entret scenen. Det lokale bandet fylte både parken og Dombås sentrum med lyden av hard rock.

Mange hadde allerede møtt opp for å oppleve utendørs live musikk på en varm sommerdag, men lyden av tromming og gitarriff var tydeligvis nok til å tiltrekke flere tilskuere til parken. Temperaturen var på topp med brennende sollys, men det hindret ikke de fem artistene i å utføre hver eneste låt uten problemer.

Publikum, som besto både av store og små i alle aldersgrupper, var fornøyde med opptreden, og de fleste kom for å bli. Til tross for høyt tempo og lydnivå beholdt publikum likevel roen gjennom konserten, noe som kanskje skyldes det varme sommerværet. 

Lokale artister
Det lokale bandet er en samling av musikkutøvere fra Lesja og Dovre kommune, og spiller hovedsakelig coverlåter. I Minneparken fikk vi for det meste høre sanger fra Iron Maiden, samt noe Ozzy Osbourne og Judas Priest, så det er i grunnen 80-talls rock det går i når Pjoltergeist Coverta holder konsert.

Bandet består av Ingrid Jogerud som vokalist, Rune Ulen på trommer, Petter Hoksvold på bassgitar, Ole Jakob Sønstebø på gitar, og Audun Groven på gitar. Gjengen har holdt på sammen i omtrent 2 år, og har for det meste spilt i private lag, forteller vokalist Ingrid Jogerud. Til tross for at det er en hobby har de likevel ambisjoner om å kunne opptre under flere arrangementer for å kunne tjene på det.

- Siden vi stort sett spiller sammen i øvingslokaler er det godt å få muligheten til å komme ut og opptre, mener trommeslager Rune Ulen.

Rune og Petter har spilt sammen tidligere, men det var Audun og Petter som tok initiativet i å samle det nåværende bandet. 

Første i rekken
Konserten med Pjoltergeist Coverta er bare den første av flere arrangementer som vil foregå i minneparken nå i sommer. Mattis Sørum er ansvarlig for hva de har valgt å kalle «Sommeraktivitet i Minneparken», som ble iverksatt av kommunen ved Hans Bjørner Talleraas. Hensikten med opplegget er at de ønsker at noe skal skje jevnlig i Minneparken i løpet av sommeren, ifølge Sørum, og vil i den anledning ønske velkommen flere lokale musikkutøvere til parken nå i slutten av juli og august.

-  Scenen har liksom ikke blitt brukt til å arrangere, sier Sørum, som satser på flere arrangementer fremover.

Scenen er enkelt tilrettelagt med innlagt strøm, så det burde lett la seg gjøre å rigge til konsert. 

Både arrangør Mattis Sørum og bandet var fornøyd med oppmøtet, siden hele opplegget var litt på sparket. De er nok enige i at det skyldes at det hele var et åpent arrangement.

Mer å lese på Vigga:
 
Leses nå:
 

Lina Asora (18) fra Lesja tok fallskjermkurs i all hemmelighet

Faren hennes var en av de som grunnla Lesja Fallskjermklubb, og som yngst i søskenflokken ville hun overraske alle med at hun også skulle ta fallskjermlappen. Dermed reiste hun til Tønsberg for å ta den.

Tips fra brannvesenet:

– Det viktigste er å bruke de såkalte 30 sekundene

Brannsjef i Lesja og Dovre, Åge Tøndevoldshagen forteller at elektriske duppedingser er en stor synder, ifølge nasjonale statistikker.

Dovre kommune er anmeldt:

Personnummer på avveie

Personnummer, navn og adresser til 2200 personer. Alt dette lå tilgjengelig på Dovre kommunes hjemmesider.

Tradisjonell sæterkultur

Ta turen innom Talleraassætra, enten nå under Grimsdalsdagene eller på tre dagers sæterkurs.

Seier til Ulekleiv

Øystein Ulekleiv vant Malmvegen Minneløp

Kalvedans på Bygdatunet

Se billedserien fra årets kalvemønstring.

Klare for TV-kamp

Følg Lesja / Dombås G16 på TV i dag klokka 10:30.

Duket for Grimsdalsdager

Det beste av sæterkultur, mat, sang og musikk. Det er bare å glede seg til Grimsdalsdagene kommende helg.

Flere dovringer til finale i Førde

Landskytterstevnet i Førde er i gang, og flere lokale skyttere gjør det godt.

Lokalpolitisk seier

Etter ti år er endelig regionalplanen for Dovrefjellområdet en realitet, og i Lesja er lettelsen stor.

Fotballfesten er igang

Storseier til Lesja G14 i åpningskampen.

Carwalks til Lesja

Fem carwalks-poster er nå på plass i Lesja, til glede og nytte for både turister og lokalt næringsliv.

881 uten strøm

Et kraftig tordenvær rammet Lesja i går kveld. En av dem som kjente været nært hold var Harald Pedersen på Lyftingsmobanen.