Vigga, og andre medier, har klaget på denne avgjørelsen fra Lesjas formannskap. Det er nå Fylkesmannen i Oppland som avgjør om navnene skal bli offentliggjort, også når det kommer til de tre siste søkerne. Ordfører Mariann Skotte skriver at Lesja formannskap så langt som råd vil praktisere merinnsyn, men at de at disse tre har gode nok grunner til at navnene deres ikke skal være på den offentlige søkerlisten.

– Begrunnelsene går i hovedsak på at det kan være uheldig for vedkommende at det på dette tidspunktet skulle bli kjent at de søker andre utfordringer. Andre momenter som taler for å etterkomme anmodningen fra søkerne, er at vi kan stå i fare for å miste gode kandidater dersom vi ikke etterkommer deres anmodning. Det er viktig for oss i rekrutteringsprosessen at vi har et så godt utvalg av søkere som mulig da rådmannsstillingen er en svært sentral stilling i en stor administrasjon som i Lesja kommune, skriver Skotte på vegne av Lesja formannskap.

Søkerlisten:

Av de tre som ikke er offentliggjort er to menn og en kvinne.

Dette er de resterende sju søkerne:

1. Leif Morten Larsen, eier og daglig leder, 51 år fra Oslo

2. Thorbjørn Gaarder, chief credit officer, 62 år fra Oslo

3. Roger Loen, universitetslektor, 61 år fra Kråkstad

4. Lars-Erik Moxness, juridisk rådgiver, 64 år fra Rissa

5. Frank Westad, leder prosjektstab, 55 år fra Egersund

6. Lill Torbjørg Leirbakken, rådmann, 45 år fra Oteren

7. Olav Fure, bussjåfør, 53 år fra Volda.

Loen, Moxness og Gaarder søkte også sist denne stillingen i Lesja var utlyst, i 2016.

Gjengangere

Både Larsen og Gaarder er gjengangere på søkerlister til lederstillinger over hele landet. Larsen har søkt rådmannsjobben i blant annet Leka, Hamarøy, Namsskogan og Vestvågøy. De har begge søkt stillingen som luftfartsdirektør. Gaarder ble allerede i 2013 omtalt i Dagbladet som «Norges mest ivrige jobbsøker» til profilerte toppjobber. Han har søkt på en lang rekke jobber, blant annet som politimester i Oslo, skattedirektør, finansdirektør, rådmann i Ullensaker, rådmann i Bærum, direktør ved Universitetet i Oslo, administrasjonssjef i nye Follo kommune, direktør i Fagpressen, ekspedisjonssjef i Nærings- og handelsdepartementet, rådmann i Kinn, fylkesmann i Troms og Finnmark,  sjef for Domstoladministrasjonen, direktør for Vestre Viken helseforetak, direktør for Helse Sør-Øst, brannsjef i Bergen, generalsekretær i Norsk Presseforbund og sjef for Brønnøysundregistrene. Gaarder har så langt ikke fått napp.

Både Moxness og Gaarder var søkere til stillingen som rådmann i Nord-Aurdal kommune i 2016. Moxness går igjen som søker til rådmannstillinger landet over. Han har senest i januar i år søkt stillingen som rådmann i Selje kommune. Det gjorde også Frank Westad og Olav Fure, som også søker i Lesja. Disse to var også på søkerlisten til vikariatet som daglig leder i Romsdal Regionråd i 2017. Westad oppga da å være rådmann i Aurland kommune.

Måtte gå

Lars-Erik Moxness måtte i 2015 gå på dagen fra stillingen som rådmann i Tydal etter mistillit i kommunestyret. I arbeidsavtalen sa han fra seg stillingsvernet, mot ett års etterlønn. Kommunestyret erklærte i et ekstraordinært møte at de ikke hadde tillit til rådmannen. Moxness tiltrådte rådmannsstillingen i Tydal i april 2014 for en åremålsperiode på seks år. Han kom da fra stillinga som rådmann i Namdalseid kommune. Her gikk han av to år etter ansettelsen, med umiddelbar virkning. Dette etter at Kommunestyret har i lang tid hadde vært kritiske til rådmannen etter budsjettoverskridelser i forbindelse med byggingen av et helsetun.

– Jeg har ikke den nødvendig tillit blant politikere og i administrasjonen. Da er det ikke noe annet å gjøre enn å slutte, sa Moxness den gangen til Namdalsavisa.

Gaarder og Larsen var begge søkere til stillingen som rådmann i Fjaler kommune i 2016. Her finner vi også søker Westad. Westad var personalsjef i Lesja på starten av 2000-tallet. Han har vært rådmann i Hornindal, og var rådmann i Årdal fra 2013 til 2014, og vikarierende rådmann i Aurland fra 2016 til 2017. Han jobber nå i Egersund kommune.

Westad har tidligere søkt om rådmannsjobb blant annet i kommunene Sveio, Voss, Lillesand, Fusa, Klepp, Hol, Fitjar og Sauda.

På samme liste

Både Moxness, Westad og Olav Fure søkte på rådmannsjobben i Stryn kommune i 2016.

Søker Olav Fure søkte stillingen som rådmann i Nesset i 2016. Han oppgir nå å være bussjåfør, han oppga da å være daglig leder. På samme søkerliste finner vi også Moxness – i tillegg til Willy Sægrov, som i dag er rådmann i Lesja. Avisa Driva skriver at Moxness og Fure var blant de tre som ble tatt inn til intervju. Fure søkte på stillingen som assisterende fylkesrådmann i Møre og Romsdal i 2017. Da oppga han å være lærer. I 2015 søkte han på jobben som rådmann i både Stordal og Vanylven kommune. Han var da oppvekstsjef i Gloppen. Etter dette ble han daglig leder ved Møreforskning i Volda, i 2016. Fure søkte i fjor på rektorstillingen ved Vinstra vidaregåande skule.

Roger Loen er en av søkerne til stillingen. Foto: Anne Marie Aa/Vigga arkiv

Fra Finnmarkskysten

Roger Loen fra Kråkstad er universitetslektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Han har også sitt eget konsulentfirma. Loen søkte stillingen som rådmann i Våler kommune i Østfold i 2017. Han har vært leder i Ski næringsråd og lærer på videregående skoler. Lill Torbjørg Leirbakken er rådmann i Måsøy kommune nord i Finnmark, på grensa mot Nordkapp. Hun oppgir poststed i Oteren indre Troms, ikke så langt fra Nordkjosbotn. Hun overtok rådmannsstolen i 2016, og ble da Måsøy kommunes femte rådmann på fem år. Da kom hun fra stillingen som økonomirådgiver i Balsfjord kommune, tidligere var hun økonomisjef i Måsøy.  Et google-søk førte oss fram til avisa Framtid i Nord som kan fortelle at Leirbakken har vært kasserer i Storfjord MC-klubb og engasjert i Storfjord bondelag. Hun har skrevet sin masteroppgave i erfaringsbasert master i strategisk ledelse og økonomi.