– Det viser seg at ankelen min er verre enn jeg trodde, en liten del av beinet er brukket og leddbåndet er revet av, skriver Kleveland på sin Snapchat-konto.

Nå har han byttet ut snøbrettet med krykker for en periode. Kleveland har allerede to X Games-gull og to sølv, og har vist at han er blant verdens beste snowboardkjørere. Han forteller hva som skjedde da skaden oppstod.

– Det som var helt utrolig var at jeg greide å tråkke over nedi skoen, forteller Marcus.

Han kjente umiddelbart at det gjorde vondt, men slått seg hadde han gjort før også, og smerter er noe som hører med i dette gamet. Men dagen etter forverret tilstanden seg og foten var opphovnet. Både han selv og Snowboardforbundet mente at foten måtte undersøkes, og han ble sendt til røntgen der ingenting ble funnet. Etter en uke var foten litt bedre men fremdeles hoven. Mandag ble det derfor tatt MR av foten på Olympiatoppen. Der fant de ut at det hadde gått et leddbånd, pluss at leddbåndet hadde dratt av litt av et bein. Han fikk til svar at det ikke så veldig alvorlig ut, men at han måtte ta det med ro i tre uker og ikke belaste foten.

– Det er i alle fall veldig tungt å ikke kunne kjøre nå som er den beste tida, sier han, og forteller at det er kjedelig å høre om de andre som koser seg i bakken, mens han må sitte hjemme med krykker og spill.

Om han har sjanse til å delta på X games i Oslo blir en vurdering han og forbundet må ta fortløpende, og ikke noe dombåsgutten kan svare på nå.

Men blir han såpass god og smertefri at han kan kjøre litt i tiden før arrangementet, kan det være muligheter. Han tar ingen risk med helsa, noe som vil si at han ikke stiller om kroppen ikke spiller på lag.

Killi satser på deltakelse

Skikjører Johanne Killi satser på at hun blir bra igjen fra sin ankelskade til X games på Fornebu.

– Det virker som at ankelen blir bedre, men den er fortsatt litt stiv, sier hun.

Killi har et håp om å kunne delta på X games, men mener det er for tidlig å avgjøre, da hun ikke helt vet hvordan ankelen føles på ski. Hun trener det hun kan på gymmen så lenge det ikke fører til smerter.

– Jeg skal til Voss på ski i slutten av måneden, så da får jeg se hvordan den funker i skiskoen, sier hun.

Det var rundt 8. mars at skaden skjedde, da hun var på filming med en av sponsorene sine.

– Jeg skulle bare hoppe ut en side i pudderen, og så landet jeg feil med høyrefoten og vred ut skien. Derfor ble både kneet og ankelen vridd, men ankelen aller verst, forteller hun.

Killi tok sølv i X Games-sølv i big air under X Games Oslo i 2016, og hun tok gull under X Games på Hafjell året etter. Nå har hun lyst til å gjøre det godt på hjemmebane igjen.– Jeg satser på at jeg er klar for X Games i Oslo i mai, sier den offensive dombåsjenta.

X Games på Fornebu er fra 18.-20. mai og blir sendt på Nrk.

Johanne Killi satser på å komme tilbake etter skaden til X games Norway. Foto: Anne Marie Aa