Lørdag 4. juli åpner Avdemsbue på Lesja i ny drakt, med butikksjef Anna Haugstad Avdem (23) bak disken.

Tideligere samme dag skal Marit Hole Tynnøl holde et historisk foredrag om "Livet på bu'n" på Lesja bygdemuseum, og hun kommer til å ta en kortversjon av dette under åpningen.- Dette var helt tilfeldig, men selvsagt veldig moro. Jeg visste ikke at Marit skulle holde dette foredraget, før hun selv fortalte det. Men det er fint at folk kan få litt historie, før de kommer hit og ser hvor fint det er her nå, sier Annas mor Åse Haugstad.

"Årets landlige spire"

Hun har vært sentral i de siste forberedelsene før åpningen på lørdag, da Anna benytter seg av "siste mulighet" til å feriere, før den unge butikksjefen er på plass for fullt fra åpningsdagen.

Åse bekrefter at det har vært travelt, men sier til Vigga at det meste nå er klappet og klart til re-åpningen lørdag 4. juli. Den ærverdige, historiske landhandelen Avdemsbue på Lesja blir nå lokalmatbutikk med utsalg fra 40 småskalaprodusenter fra hele landet. Ny butikksjef er Anna Haugstad Avdem (23), nyutdannet økonom og nå nominert som topp ti i «Årets Landlige Spire», en kåring av Lev Landlig, der landsbygdas gründere skal synliggjøres som reisemål, overnattings- eller aktivitetstilbud, nisjebutikker, eller produsenter av mat, håndverk og håndarbeid.

Ny vri for gardsysteriet

Anna har vokst opp på Avdem, der foreldrene driver Avdem gardsysteri, som fyller ti år i år, og Avdemsbue blir nå det nye utsalgsstedet for varene herfra. - Det var helt tilfeldig, men likevel beleilig at Avdemsbue ble ledig nå. Gardsysteriet har gradvis ekspendert gjennom ti år, og nå er vi klare for å prøve noe nytt. Vi er veldig glad for at Anna er med og satser her, sier mor Åse Haugstad.

I tillegg til foredraget "Livet på bu'n" bidrar Kjøremgrende musikkforening og Lesja Lesjaskog sangkor med underholdning og det blir taler, offisiell åpning, kaffe og biteti. Åse er svært fornøyd med programmet de kan tilby på åpningsdagen, og håper flest mulig tar turen innom på lørdag.