Jarbjørg Groven hjelper til hos brødrene sine, Jostein og Hans Groven, som bor på Ilka. Det er nabo Oddrun Graffer som har foreslått Jarbjørg som kandidat.

– Trivelig med hilsen

Hans fikk hjerneslag i 2004, Jostein noen måneder senere, i 2005. De to får hjelp til forskjellige gjøremål av blant andre Jarbjørg.

– Jarbjørg er til stor hjelp for dem begge to. Hun gjør en stor innsats, og jeg synes derfor hun fortjener en oppmuntring, skriver Oddrun i sin begrunnelse.

Jarbjørg blir overrasket og rørt over hilsenen. Jostein og Hans er enige i at det er vel fortjent, og setter stor pris på at Jarbjørg stiller opp.

– Hun har stilt opp fra første dag, sier Jostein, som synes det var trivelig at det var noen utenom familien foreslo Jarbjørg som kandidat til å få en julehilsen.

Til daglig jobber Jarbjørg som avisbud hos Innlandet Distribusjon. Jostein gjør mye selv, beiser hus, måker snø og hogger ved. Han har noen lammelser i ene låret, mens broren Hans sitter i rullestol.

– Det er godt å ha noen slike i slekta, hun er umissan, sier Jostein.

– Vi er nok slik i familien, vi stiller opp for hverandre, sier Jarbjørg.

Hun setter pris på å besøke brødrene, og hjelper gjerne til med vasking eller gåtur med hunden til Hans, Honey. Søskenflokken teller fem totalt. Jarbjørg roser også datteren til Hans, Monica Groven Hjelle, for at hun hjelper til.

– Det var jælma triveleg å få hilsen, sier Jarbjørg takknemlig.