Etter at et sørgående tog kjørte på en bjørn i Grønbogen natt til tirsdag har fallviltnemnda i Dovre lett etter den skadde bjørnen.

Ole Jacob Rudi i viltnemnda forteller til NRK at de fikk melding om at bjørnen var død, men den lå ikke der da viltnemnda for ut. To mann og en hund fra viltnemnda søkte etter bjørnen uten hell. De fulgte først sporene i retning Dombås, så forsvant de. Det var et godstog som kjørte på bjørnen, klokken 2.00. natt til tirsdag. Det ble meldt om at bjørnen ble påkjørt ved Joramo, men sammenstøtet var lenger sør, ved Gardsenden vokterbolig.

– Vi har ikke funnet blod eller andre tegn på at den er skadet. Men vi vet ikke. Den kan ha trukket ut av området, men den kan også være her ennå, sier Rudi til NRK, og advarer mot at den kan være ilter om noen møter den.

Mest trolig et streifdyr

Esben Bøe, rovviltkontakt for Oppland i Statens Naturoppsyn forteller til Vigga at det mest trolig er en streifbjørn. Fylkesmannen har godkjent planen om ettersøk etter bjørnen, og en gruppe fra falltviltnemnda sammen med en ettersøksekvipasje fra Østerdalen tilknyttet SNO starter nytt ettersøk om kort tid.

– Det er mest trolig en ung hannbjørn. Det er uråd å si hvor langt den har gått, men det er ikke uvanlig at skadde dyr kan gå flere kilometer før de legger seg til, sier Bøe.