Det opplyser partiet i en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

Samtlige andre i forhandlingsutvalget, bestående av formannskapene i Lesja og Dovre, signerte avtalen etter det siste møtet forrige uke. Liv Klara Enstad (Lesja Ap), ville vente til avtalen var ferdig språkvasket. Gry Sletta (Ap) var vara for Marita Lindbom under siste møte med forhandlingsutvalget, og ville at Lindbom skulle signere, siden hun hadde vært med på forhandlingene fra start.

I utgangspunktet positive

I pressemeldingen opplyser partiet om at de hele tiden har villet være i forkant av regjeringen om en ny kommunestruktur, og har vært positive til en ny struktur lokalt.

– Regjeringens føringer og signaler i kommunereformprosessen er uklare og "spillereglene" har endret seg mye underveis, og vi vet at det er et ris bak speilet. Lesja Arbeiderparti vil på tross av trusler om tvang, at Lesja skal bestå som egen kommune, skriver partiet i pressemeldingen.

Mener mandatet ikke er innfridd

Partiet opplyser at de ikke vil signere avtalen slik den foreligger. De mener mandatet om at den nye kommunen skal være økonomisk bærekraftig, ikke er innfridd. Lesja Ap mener avtalen er urealistisk økonomisk sett, og ramser opp flere punkter:

– Dovre skal fjerne eiendomsskatt, samtidig som de skal betale ned det meste av pensjonsgjeld før 2020

– Ikke alle kraftinntekter vil gå til å drifte en ny kommune (av totale ca 18 mill, går ca 12 mill til drift i dag).

– Viktige helsetjenester (helsehus) blir sentralisert og plassert enda lengre bort fra en stor del av befolkningen.

– Samtlige kommunale bygg skal opprettholdes og driftes i den nye kommunen, i tillegg til at nye skal bygges (bofellesskap Dombås, sjukeheim og idrettshall).

– Modellen som er skissert i forhold til næringsutvikling, vil ikke kunne lanseres dersom de overnevnte intensjonene skal gjennomføres.

Følger folket

Lesja Ap mener intensjonsavtalen i dag ikke gir en bedre og mer robust kommune, men at det heller blir økte kostnader. Likevel vil partiet følge resultatet av folkeavstemningen den 13. juni, skriver de i pressemeldingen.

I kveld, onsdag 18. mai, er det orienteringsmøte om intensjonsavtalen for begge kommunestyrene.

Avtalen skal sendes ut til innbyggerne så snart som mulig, i god tid før folkeavstemningen den 13. juni. Reformarbeidet har pågått siden 2014, men har vært intensivert siden 2015. Forhandlingsmøtene har pågått de siste månedene, og avtalen var ferdig forrige uke.

Vi oppdaterer saken