Stein Arild og Ingrid flyttet til Lora først på 80-tallet, fra Sandnes i Rogaland. På gården Leirmo har de sauedrift, som de etterhvert skal avvikle. Ved elva, ikke langt fra huset, har speidergruppa egen leirplass.

- Barna lærer veldig mye i speideren. Selv om vi bor i en fjellbygd som Lesja, må vi for eksempel lære å håndtere fjellet, sier Stein Arild.

God rekruttering

Stein Arild og Ingrid er takknemlige for julehilsenen og sier det kom som en overraskelse.

- Det er veldig koselig å få denne oppmerksomheten. Og vi er flere ledere, jeg gjør ikke alt alene, sier Stein Arild.

Speidergruppa har nesten 60 medlemmer, fordelt på to aldersgrupper. Det er troppen, med barn mellom 5. og 10. klasse, som Stein Arild har hatt ansvaret for.

- Det har hele tiden vært bra med rekruttering i speideren, og aldri mangel på ungdom, sier han.

Ifølge nettsiden til Norges Speiderforbund, dreier speiding seg om friluftsliv året rundt, og opplevelser, samarbeid og vennskap med andre.

Nominert av broren

Det var broren til Stein Arild, Ola Magne Noren, som nominerte han og kona til Viggas julehilsen.

- Han og Ingrid har stått på mye for speidergruppa. De har ordnet leirplass, og huset har alltid stått åpent for speiderne. De fortjener en påskjønnelse for det flotte ungdomsarbeidet de gjør for de unge på Lesja, sier broren.

Alle fire barna til Stein Arild og Ingrid, Anne Kirsti, Torgeir, Ingeborg og Håkon, har vært aktive i speideren. Og selv om yngstemann Håkon er ferdig med videregåendeskole til våren, og vil i militæret, er nok ikke Stein Arild og Ingrid ferdige med speideren.

- Vi tar ett år om gangen, sier Stein Arild.

Responsen på kandidater til Viggas julehilsen har vært enorm, og vi skulle gjerne gitt en blomst til alle! Vi takker for alle bidrag, og vil nok gjenta noe lignende ved senere anledning. Det er så mange flotte og flinke personer i Lesja og Dovre.