Etter at videregående skole med treårig løp ble sikret etter fylkestinget onsdag, var det naturlig å feire med kake. Mange elever fra skolen var med til fylkestinget da den fremtidige skolestrukturen i Oppland ble behandlet.

– Jeg er helt sikker på at det hjalp på overfor fylkestingsgruppa at dere var der i går, sa ordfører i Lesja, Mariann Skotte.

Langvarig kamp

Avdelingsleder for Nord-Gudbrandsdal Videregående skole avdeling Hjerleid, Dirk Wolf, delte gleden med elevene og staben.

Dovre-ordfører Bengt Fasteraune er en blant flere lokalpolitikere som har jobbet hardt for å få på plass et treårig løp igjen.

– Kampen vant vi egentlig ikke i går. Vi har stått sammen og vært enige, og tydelige på at det er dette vi vil, sa Fasteraune.

Elevorganisasjonen har også bidratt i drakampen.

– Dette var ikke bare en partisak, jeg vet hvor mye dette betyr for bygda, sa Fasteraune.

Toppidrett og studiespesialisering

Fra høsten 2016 flyttes elevene fra Hjerleid til Dombås. Det opprettes treårig studiespesialisering, med toppidrett. Elevene skal ha muligheten til å kunne velge toppidrett, og vil gå i samme klasse som resten av klassen på studiespesialisering.

Den videregående skolen skal dele hus med Dovre ungdomsskole, som i den forbindelse bygges på og renovreres. Budsjettrammen er på 48,9 millioner kroner.

Det blir ikke opprettet Vg1 helse- og oppvekstfag og Vg1 service og samferdsel.

Tre linjer legges ned

Hos Nord-Gudbrandsdal Videregående skole avdeling Otta legges Vg2 frisør, Vg2 reiseliv og Vg2 bilskade, lakk og karosseri ned.

Hos Nord-Gudbrandsdal Videregående skole avdeling Lom blir det ingen endringer.

– Hurra!