Ragnhild er ei travel og engasjert dame, med to jobber, fire barn og to barnebarn. Kristin Amalie er yngst i søskenflokken, og går nå første året på videregående. Hun nominerte moren til julehilsen.

- Ikke bare bygger hun nytt hus, men hun har to jobber, fire barn (tre voksne vel og merke), venter sitt andre barnebarn, og hun tar vare på vårt nåværende hus. Det er hun som så å si gjør alt husarbeid, kjøper inn all mat og drikke, og styrer og ordner for å få alt på stell, skriver Kristin Amalie i sin begrunnelse.

De andre søsknene, Anne Marie, Roy Kjetil og Marte visste også om overraskelsen.

Vaffelrøre og dugnadstimer

Roy Kjetil og kjæresten skal nå overta det gamle huset på gården og gårdsdriften av ammekyr, og Ragnhild og mannen Helge Bjølverud bygger nytt hus på gårdstomta.

- Det har tatt litt lang tid, for Marte kjøpte hus som må pusses opp her på Lesjaverk. Planen var å få ferdig huset vårt til jul, men da Marte ble gravid, og kjøpte seg hus, måtte vi prioritere det, sier Ragnhild.

Hun eier eget vaskefirma, og jobber i tillegg på Skoglund bofelleskap. Etter at Kristin Amalie gikk ut av Lesjaskog skole, har Ragnhild tellet årene hun har vært mor på skolen.

- Vi fant ut at jeg har vært mor på Lesjaskog skole 21 år sammenhengende. Det har vært mange trivelige dugnadstimer, sier Ranghild og ler.

- Og noe vaffelrøre i bilsetet, legger hun til.

- Kjempekoselig

Ragnhild er beskjeden når hun mottar hilsenen, men Kristin Amalie forsikrer henne om at hun fortjener den.

- I det siste har det vært mye mas om bygging av det nye huset, så derfor ville det vært supert om hun har fått denne oppmuntringen før jul, sto det i begrunnelsen til Kristin Amalie.

- Jeg sier at jeg bygger hus alene, men jeg gjør virkelig ikke det. Mannen min og sønnen min er med mye, og Kristin hjelper til. Jeg forventer kanskje at alle skal hjelpe til hele tiden, sier hun smilende.

Alle barna bor på Lesjaverk, noe hun setter pris på.

- Heldigvis, så bor alle her. Det var kjempekoselig å få hilsenen, veldig trivelig, sier Ragnhild.