Skadefellingen på bjørn ble forlenget etter utløpet fredag. Den nye tillatelsen gjelder til mandag 11. juli klokken 12.00.

Etter det ble funnet flere sauekadaver på Dalsida, ga Fylkesmannen fellingstillatelse på bjørn mandag denne uken. Forrige uke var det funnet ett kadaver og et skadet lam, og Statens Naturoppsyn antok at det kunne være ulv. Det ble gitt fellingstillatelse på en ulv frem til mandag, denne ble forlenget og løp ut fredag.

Mange kadaver Det ble funnet flere sauekadaver i tidsrommet mellom lørdag til tirsdag, på flere områder på Dalsida. Onsdag var det funnet 33 kadaver pluss flere skadde lam.

Jakten etter bjørnen har vært utfordrende for fellingslaget, da det ikke har vært ferske spor siden lørdag.

Den forlengede fellingstillatelsen på bjørn gjelder i Lesja kommune, og i Dovre kommune nord for E6. I følge Lesja kommunes nettside har begge kommuner gitt dispensasjon fra båndtvangen, slik at det kan brukes godkjent sporhund under fellingen.

Folk som ferdes i fjellet oppfordres til å gi beskjed om de oppdager noe som kan være til hjelp for fellingslag eller beitetilsyn.

Vil ha flere i fellingslagene

Lesja kommune søker etter flere medlemmer i de kommunale skadefellingslagene. Lesja ved rådmannen er ansvarlig for de tre kommunale skadefellingslagene.

– Det er nå, grunnet naturlige årsaker, behov for å ta inn noen nye medlemmer på skadefellingslag Dovre, skriver Lesja kommune på sin nettside.

Personer over 18 år og som er registrert i jeggerregisteret kan søke om å bli med.