Kribler det i magen etter å suse ned bakkene? For på lørdag er det nemlig sesongåpning på Bjorli skisenter, og nå er det de siste forberedelsene som blir gjort. På lørdag venter skisenteret stort trykk.

Jobber på spreng

Billettansvarlig Pernille Melbye forteller at det jobbes på spreng for at alt skal være i orden til den store dagen. Den siste uka har det snødd mye på Bjorli, noe som medfører at tråkkemaskinen må være i drift 24 timer i døgnet.

– Snødybden er veldig bra. Det er er faktisk over én meter i terrenget. Nede ved heisene er det 70 til 90 centimeter, sier hun.

På åpningsdagen blir det syv løyper. Fem preparerte løyper og to til frikjøring. I neste uke starter snøproduksjonen igjen.

Store forandringer

Noen som heller ikke har ligget på latsiden, er Reidun Solheim. Hun er daglig leder på Heiskroka Bjorli.

– Vi begynner i hvert fall å bli klar, sier hun.

I forhold til fjorsesongen er det mye som har endret seg på Heiskroa Bjorli.

– Vi har revet en vegg for å få det mer åpent og luftigere. Dette gjør at rommet ser enda større ut. Etter hvert skal vi også bygge en scene, og da skal vi invitere artister hit, svarer Solheim.

Forventer dere mye folk i morgen?

– Vi venter en del folk, og vi er klar til det meste. Det blir jo fantastiske forhold i morgen, forteller hun.

Prøver en ny vri

For første gang i historien skal Heiskroa Bjorli selge pinnekjøtt, og det tror hun vil slå godt an hos skiglade folk.

– Vi har brukt mye Facebook-siden Bjorli Info og plakater for å markedsføre oss. Det blir litt mer stemning når det kommer folk hit.

Forventer bra trykk

Daglig leder på Bjorli Skiskole og Skiutleie, Magnar Velure, forventer en ekstra god sesong.

– Snøen kommer alltid som kjerringa på julekvelden, så uansett hvor sent sesongen kommer, blir det alltid litt hektisk. Vi er så ferdig som vi kan bli.

Han forteller at å få på plass alle varene kan være en utfordring.

– Det er alltid vanskelig å vite når sesongen starter. Av og til varierer det med én måned. Dermed er det litt vanskelig å vite når vi skal ta inn varene. Av og til har vi har vi fått på alt på plass, noen ganger ikke. Det meste er i rute, fastslår Velure.

I billettluken er Pernille Melbye klar til å ta i mot folk på lørdag. Foto: Håkon Wikan
Denne gjengen sørger for gode løyper på anlegget. F.v: Torbjørn Enebo, Eivind Bakken, Tommy Sæther og Eivind Sangro. Foto: Håkon Wikan
Reidun Solheim ønsker alle festglade folk velkommen på lørdag. Foto: Håkon Wikan
Magnar Velure holder på å sette ut alle varene til den store dagen. Foto: Håkon Wikan